Van egy 3 éves yorksi kutyánk és szeretnénk mellé egy kislány labradort. Nem fogják egymást bántani?
A yorksi neme?
Mondjuk nekem három szuka kutyám van, néhány év eltéréssel kerültek ide, és nem bántották egymást, főleg ha kölyökként kerül oda a második kutya akkor a a legjobb.
Régebben volt egy kan csivavám, és később lett egy kan német juhász is.A csivava domináns volt, és olykor megpróbálta jelezni,hogy ő van itt régebb óta, de szerencsére a német juhászt nem izgatta a sorrend.
Persze amikor a csivava belekapott pl. a német juhász sarkába, akkor a nagyobb kutya felmordult, de nem nyírta ki a kicsit :D
A mostani kutyáim közül a legfiatalabb szuka a domináns, a másik kettő viszont nem enged neki, néha összemordulnak, de semmi komoly nem volt, békében élnek.
Összességében szerintem nem sok gond lehet ezzel a párosítással.
A yorksi kan
Azért tettem fel a kérdést mert a yorksi kicsit erőszakosabb és elgondolkodtam rajta hogy hátha baj lehet belőle és hogy nektek mi a véleményetek.
De köszönöm szépen az eddigi válaszokat:)
Ha hazahozol egy kölyköt 90% hogy nem fogja bántani. Azért mert kölyök. Viszont amikor a kölyökkutya ivarérett lesz akkor kezdődnek a problémák, főleg hogy a kölyök lesz nagyobb testű, ugyanis a kistestű yorki nem fogja tudni megtartani a tekintélyét felette, a kölyök pedig meg fogja próbálni átvenni a hatalmat ha hagyod neki.
Az a baj hogy azzal, hogy felmerült benned hogy bántani fogja támasztod a legjobban alá hogy nem bízol a kutyádban annyira, hogy tudd nem bántaná. Nem tudhatjuk hogy van szocializálva, hogy mennyire viszed más kutyák közé és hogy nevelted meg. De egy alapszabály van: 95%-ban nevelt kutya mellé hozunk csak újat. Ha egy kis kételyed is van hogy nincs kellően megnevelve akkor ne vágj még bele ebbe az egészbe.
Olyan pedig hogy "kislány kutya" nincs, szuka kiskutya van. De mindenekelőtt a yorkit ivartalanítsd, akár kan akár szuka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!