Egy domináns és egy félénk szuka hosszútávon kijönne egymással?
Ennyi infó alapján én azt mondom hogy nem. Ha többet tudnánk jobban be lehetne lőni. Például hogy mindkét kutya hogy van szocializálva, hogy viselkednek más kutyákkal? A domináns szuka viselkedésében miben domináns, hogy reagál új kutyákra, játszik velük?
Azt tanácsolom mindkettőt ivartalanítsd, az nagyban kihat a viselkedésükre (nekem például az út széléről befogadott szuka kutyám ki akarta nyírni első perctől fogva az akkor még ivaros szukámat, rizikós volt hogy megtartsuk-e egyáltalán pedig emberrel jámbor, de megkockáztattam hogy elviszem ivartalanítani és adok neki még egy esélyt és szinte mintha elvágták volna az agresszióját a műtét után, azóta se volt gond velük).
Félős-morgós mentett kutya gazdájaként amondó vagyok, hogy ez így kemény lesz. Két problémát látok:
1. Aki félős-morgós az pont nem bírja, ha belemásznak a személyes terébe: tehát a nyomulós kutyákat. A morgás garantált, de akár a csipkedés is.
2. A domináns kutyák hajlamosak azt a morgást, amivel a félős kutya teret kér, arcoskodásnak nézni és lecsapni a félős-morgóst.
Ez úgy fog csak működni, hogy a te nyomulós-dominánsod MEGÉRTI a félős-morgós jelzéseit, teret hagy neki, kivárja, amíg feloldódik. Azt meg neked kell tudni, hogy a te kutyád az ilyen viselkedést mennyire tudja kezelni, még a hathatós segítségeddel is.
Az én félős-morgósomnak egy domináns kutya a legjobb barátnője és példaképe, de ő sosem volt nyomulós és így is sok időbe telt, amire mindketten rájöttek, hogy egyikőjük sem akar rosszat.
Nekem egy domináns szukám van, ő az alfa nőstény a kutyaiskolában. Volt nem egy, nem kettő félős kutya, amelyek rögtön lehasaltak. Csak utána jött a morgás, amire rákattant a domináns szukám. Természetesen tiltható volt, de utána nem foglalkozott vele, mintha nem is létezne.
Kijönnek, csak nem lesznek azok a puszi pajtik, akik együtt játszanak és összebújva alszanak, hanem majd elélnek egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!