Ti mit tudtok a shiba inukról? (15 éves, lány)
Ja, és csak akkor adják oda ajándékba, ha a jófogáson nem sikerül eladni a szaporulatot.
Szerintem keress más "forrást".
Itt most nem csak a kutya tartasrol van szo, hanem egy osi fajta tartasarol, ami nem egyszeru feladat. Nagyon hosszan tudnek meselni neked arrol, mi hogy jartunk a sajatunkkal, mennyi mennyi csalodas es harag gyult fel bennunk, voltunk teljesen tehetetlenek es hajtottak el minket a francba (vagy mi hagytuk ott) a kutyasulikbol, mire aztan elkaptuk a jo iranyt. Es arrol nem is beszeltunk, hogy a paromnak vettuk a kutyat (pedig en labit akartam) sokat "adott" a kutyanak es a kutya ennek ellenere ma sem egyszeru az o kapcsolatuk.
"világ egyik legjobb dolga fog kisülni" ez pedig hiu abrand. A shiba eseteben 4x annyi ido es energia es csak maximum egy eros kozepes kutyat ad ki, aki merhetetlenul ontorvenyu macskajellem akikben sosem lehet 100%osan megbizni.
Ezen felul nekem is napi 3 oramat alaphangon "elveszi" es ezt akkor is ha 12 oraztam vagy ha nathas vagyok. A FELELOS kutyatartas a kutya elete vegig tart es nincs kibuvo.
Ha szeretnel kutyat en javaslom nezz korbe es keress egy neked/nektek valo fajtat.
A pénz nem minden, de persze tisztában vagyok azzal, hogy az ő forrása egy utolsó szaporító.
Igazából a válaszom erre vonatkozott "akkor esetleg körül néznénk egy-két tenyésztőnél vagy valahol." bár nyilván itt is a jófogásra gondolhatott a tenyésztő alatt.
15 évesen az ember kamasz. Jönnek a fiúk, lesz barátod, le fogod sz.rni a kutyát, és a szüleidre marad.
Sajnos ez az igazság. Egy olyan ember mondja ezt neked aki járt így, hogy jaj kutyust akarok, és a szülei nevelték fel helyette, mert az első fél hónap után beleuntam a kutya dolgaiba, az ápolásba, sétálásba, és inkább a barátaimmal lógtam tanulás helyett.
Szerintem NE legyen kutyád, vagy ne egy ilyen erős jellemű eb!
Egy igazi shiba inu 300-500 ezer forintba kerül.
Az ismerőseitek meg majd biztos ingyen odaajándékoznak egyet, nem? :)
Nekem van a rokonságomban igazi tenyésztő, akinek kiállítási, tenyészszemlés, szűrt kutyái vannak, de ha még fel is ajánlaná, akkor se lenne pofám ingyen elvinni egy kiskutyát, amikor ő súlyos pénzeket áldozott abba, hogy jó kant találjon, elkocsikázzon hozzá a szukával, akár többször is, a szuka rendben legyen a vemhesség alatt, a kicsik prémium tápot egyenek és maximális orvosi ellátásban részesüljenek, nem is beszélve a pénzben nem mérhető odafigyelésről, átvirrasztott éjszakákról meg minden.
Gondolkozz el, hogy vajon miért ingyen vannak azok a kiskutyák 300-500 ezer forint helyett...
Bár mindegy, mert ez téged úgysem érdekel, csak a pillanatnyi hév, aztán ha beteg lesz a kiskutya vagy "véletlenül" mégsem shiba lesz, hanem inkább németjuhász/spitz keverék, aztán úgyis anyádék nyakán marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!