Megharapott a kutya mit tegyek?
1x engem is megharapott egy kutya mert elütötte egy kocsi en meg odarohantam hogy elvigyem az ùtrol ahogy hozzà akartam èrni a csuklomnàl lejebb 3centire megharapott
Meg kellet fogyelni csak a kutyàt mert nem tudtuk be van e oltva àllatorvost hivtunk megnèzte szegenyt a kutyus helyrejött bàr hònapokba telt ès is tùlèltem tetanusz nèlkül
Ha oltási könyve rendben, akkor nem lehetsz tőle veszett, ez eddig ok.
A tetanusz az másik dolog, azt simán kaphattál tőle. Ugyanakkor, ha nem vagy még nagykorú, akkor a kötelező védőoltásokkal ez ellen is immunis vagy (feltéve, ha a szüleid nem oltásellenesek és megtagadták az oltások beadását). Fontos megjegyezni azonban, hogy a tetanusz ellen az oltást úgy 10 évenként ismételni kell (illetve ha több mint 10 éve oltottak és lesz egy ilyen sebed, akkor).
Ha nem mély a seb, csak felületi, és oltva van a kutya, akkor elég a betadine.
Ha mély a seb, mintha pl. egy szöget szúrtál volna a kezedbe, akkor el kell menni dokihoz, és kapsz egy tetanuszoltást.
A szomszéd kutya oltási könyvét pedig mindenképpen el kell kérni, hogy oltva van-e veszettség ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!