Mit tegyek? Lassan éhen hal a kutyám
a kutyám eléggé megbetegedett, voltunk 2 orvosnál, kapott lázcsillapítót, antibiotikumot meg egyebeket, de egyik orvos sem mondott semmit hogy mit etessünk vele, pedig mondtuk hogy nem eszik semmit. vasárnap már nem evett, hétfőn és kedden voltunk orvosnál, ma péntek és eddig napi max 2 falatot tudtunk belegyűrni, egyszerűen húzza a fejét az ételtől, nem hajlandó semmit megenni. Tegnap kicsit érdeklődött, ma megint semmi. Már nem pisil véreset és a kedve is kicsit jobb, de ha bent van a lakásban kedvetlenül fekszik, nem üdvözöl minket, csak alszik és iszik. Már két napja nem is kakilt. 3-kor felhívom az orvost de addig is mit csináljunk? Oké hogy beteg kutya nem eszik de így lassan éhen fog halni, már így is eléggé lefogyott.
akit érdekel ez a betegséggel kapcsolatos kérdésem: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9005438-mi-b..
Azért ha bakteriális fertőzése van, már illene ennie.
Babéziára még mindig nem tesztelték? Fontos lenne!
Állatorvosnál vettem én Calopetet - kérdezd meg, hátha tőle tudsz venni.
Azt meg felkened a szájpadlására, onnét elnyalogatja.
nem kérdezett hülyeséget a 11-es! a babézia fertőzött kullancstól alakul ki. sajnos az én kutyám is ebbe pusztult bele, mert a "kedves" doktornő cs€szett rá elvégezni a vértesztet! hiába mondtam neki, hogy kullancs volt a kutyában :( elvittem másik orvoshoz (ezt tanácsolom neked is!), rögtön vérteszt, kiderült, hogy babézia, megkapta az ellenszert, de már késő volt... értékes napokat veszítettünk azzal, hogy B-vitamint tukmáltam a kutyába, amit az előző doktornő adott...
vidd el másik orvoshoz, kérj vérvizsgálatot és infúziót! az infúzió fogja helyettesíteni a nem megevett ételt. azon ne csodálkozz, ha infúzió után alig vagy egyáltalán nem fog inni pár napig, ez természetes.
S még mindig nem kapott Imizolt? Imádkozz, hogy ne babéziás legyen, mert már neki annyi ennyi idő után. Pedig a híg vér ezt jelzi.
"Az orvosok kb kizárták a babéziát mert idén nem volt sok kullancs,"
Na jó, ilyen baromságot orvos nem mond! S, hogy te nem találtál a kutyádban kullancsot, az nem azt jelenti nem is volt/van benne.
De mindegy is már bármit magyarázni. Még egyszer, nagyon remélem nem lesz késő a hétfőn elemzett vérteszt, és valóban "csak" bakteriális fertőzése van a kutyádnak. Etesd, reméljük hamar megjön az étvágya. Egyébként írtad kapott antibiotikumot is otthonra, azt betudod adni neki? Nem akadály a nem evés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!