Basset Hound tapasztalatok?
Valók lakásba, csak liftes házba? Mennyire aktív kutyák?
Köszönöm a válaszokat.
Nem szabad lépcsőztetni, mert "tacskóbénulást" kap, a gazdira ugrálást is tiltani kell neki, mert könnyen idegbecsípődés lesz a gerincében.
Eredetileg vadászkutya, nagyon rövid távú futásra alkalmas csak, hamar kifárad, ezért lustaságra hajlamos, az utóbbi miatt könnyen és hamar elhízhat, ami nem tesz jót az ízületeinek, amik megbetegedésére amúgy is hajlamos.
Edzeni, futtatni, ugratni tilos(!) elég neki az alapos séta.
Evésnél a füleit egy hajgumival LAZÁN össze lehet fogni a fején, mert maszatos lesz.
Étkeztetésére a hízékonysága miatt nagyon figyelni kell!
Aranyos, kedves, nyugodt kutya, de néha makacs mint az öszvér, ha valamit nem akar, akkor azt nagyon nem akarja.
Én nagyon szerettem, pedig a miénk nem is volt egy lángész,
Első kutyának, vagy gyerekek mellé ideális választás.
Talán nem is buta anyukád kutyája (ahogy talán az enyém sem volt az) csak annyira öntörvényű, hogy az esetek zömében azt csinál, amit ő akar.
Ilyen "ülj le, feküdj le, hozd ide" dolgok csak akkor működnek, ha ő is akarja.
Ezért gondolják sokan butának.
:D :D :D
Hát ezt tényleg jól leírtad, most is mosolygok, pedig pocsék kedvem volt.:)
Szóval, ha valaki kutyaszerű nem is tudom mit akar, ami úgy elvan a maga kis világában, az persze, vegyen bassetet. Állítom, hogy egyes macskákkal szorosabb köteléket lehet kialakítani :D Mondjuk anya kifejezetten lusta kutyát akart, ez bejött. Én részemről többet szeretnék a kutyámtól, minthogy egész nap alszik, meg eszik, amit meg mondok neki itt be, ott ki.
Ha valaki inkább egy barátságos, aktív, a gazdája iránt érdeklődő kutyát szeretne, akkor nem tudom, válasszon vizslát :D
A ragaszkodás az első hetekben kialakított kapcsolaton múlik, és a ragaszkodással jön a motiváció is, hogy megfeleljen a gazdinak. (Az én kutyám pl. lehet, hogy (még) hebrencs, de SOKKAL többet megtesz nekem, mint bárki másnak a családban. Pl. nekem abszolút biztosan behívható, a többi családtagnak viszont nem.)
Attól, hogy félős, még egyáltalán nem biztos, hogy buta. (Életem legokosabb macskája kb. 3 hónapig nem jött ki a szekrény alól:D - és utána is félős maradt, nem volt nagyon vevő a változásokra, vagy legalábbis alapos megfontolás tárgyává tett mindent.)
Bassetem sosem volt (noha mindig tetszett). Ha tetszik, szerintem jó választás lakásba. Hogy mit tudsz az adott kutyából kihozni, az elsősorban rajtad múlik. Feltétlenül fontos, hogy min. egy hét szabadságot kivegyél, amikor elhozod! Utólag százszorosan megtérül az a hét, ráadásul nagy élmény is! (Én is így voltam itthon az enyémmel 10 napot, hogy egy hét + a két hétvége)
Lehet, hogy nem alkalmas ugrálásra, futásra, de 15-20 kilométert lehet vele gyalogolni, a szabadban szinte fáradhatatlan. Viszont érdemes pórázon tartani, mert ha szagot fog, akkor tökéletesen megsüketül.
Jó társ, szinte mindig jó a hangulata.
Otthon persze csak hever, alszik, de ezt pl. az agarak is pontosan így csinálják.
Nem alkalmas házőrzésre, nem érdekli, néha nem is jelez.
Nagyon bírom! Nem gondolom, hogy buta lenne, a legtöbb családban eléri, hogy az legyen, amit ő akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!