Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A Kutyám majdnem meghalt,...

Csuporka22 kérdése:

A Kutyám majdnem meghalt, műteni kellett. Szerintetek mit tegyek? A többi lent

Figyelt kérdés

Tehát tegnap amíg kiengedtük a 2 kutyát wc-re addig zeus lelépett. Úgy átugorja a kerítést, mint a semmit. Na most, mikor párom elkezdte hívni, kb. 20 perc múlva haza is jött, feküdt a kerítés oldalánál. Valami, vagy valaki átszúrta a mellkasát annyira, hogy egy artériába vágott. Nem is kell mondani a kiskutya majdnem elvérzett, így be a Kiskunfélegyházi állatorvoshoz, ott infúzióra kötötték. Mondta a doki hogy várjuk meg míg az infúzió lecsöpög, hátha jobban lesz és tudja műteni. Szegény nem lett jobban. a Doki azt mondta, hogy ő így nem tudja műteni, nem meri altatni, mert nem hiszi hogy felébredne belőle. Vigyük Pestre az Állatorvosi Tudományegyetem kórházába. Adtak az útra 1 liter infúziót, nekem meg végig szorítani kellett neki a kötést, hogy nehogy elvérezzen. Na most úgy fogadtak, hogy az ügyeleti díj 30.000 forint. Oké, nem probléma csak mentsék meg a kutyánkat! Bejött a sebész, felvette az adatokat, Zeus addigra már remegett, vért hányt. Azt hittem hogy ott hal meg a szemem előtt. A lényeg annyi, hogy mikor Dr. Úr vette fel az adatokat, azt mondta, hogy ez kb. 100- ezer forintba fog kerülni. Ma beszéltünk az ügyeletes doktornővel, aki azt mondta Zeus az intenzíven van, mert nagyon rosszul van szegénykém. véres hasmenése volt. Végülis a Doktor Nő azt mondta, hogy az, hogy az intenzíven van plusz 25000 forint naponta. de Zeusznak még 2-3 napot maradnia kell ott minimum. Mi ennyi kiadással nem számoltunk, még a 100 ezret is úgy fizetnénk, hogy az összes pénzünk ami van, azt odaadnánk és akkor nem marad egy forintunk se és az a kevés arany is a zálogházban, de a plusz 75000-100000 forintot sehogy se tudjuk megoldani. Szerintetek mi van akkor ha nem tudunk fizetni? Van lehetőség egyáltalán részletfizetésre? Visszaadják a kutyát? Nagyon-nagyon szeretem Zeust, nem akarom elveszíteni. Ebben az évben már 2 kedvenc kutyámat elvesztettem zeust már nem bírnám ki. Szerintetek mit tegyek? :-(

Még az sem biztos, hogy életben marad, de sokat imádkozom érte

2017. dec. 2. 19:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%
Ja és még annyit hozzátennék, hogy nem az Állatorvosi egyetemen csinálták, hanem állatkórházban.
2017. dec. 3. 19:11
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 19:10

Nem egységesek az árak az állatorvosoknál. Szabad áras szolgáltatás. Az egyetem kirívóan drága ebből a szempontból. Meg kell fizetni a szuper felszerelést, a mindig elérhető szakorvosokat - nappal. Mert ügyeletben leginkább gyakorló orvosok vannak.

2017. dec. 4. 10:48
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

22-es vagyok.

A Lehel úti árak pl:

Éjszakai ügyeletben, hétköznap este 22 óra és másnap reggel 8 óra között illetve szombat, vasárnap és munkaszüneti nap este 20 óra és másnap reggel 8 óra között, a mindenkori vizsgálati és kezelési költségen kívül 8,000 Ft éjszakai ügyeleti pótdíjat is külön fel kell számolnunk. Ez azt jelenti például, hogy a vizsgálati díj hétköznap 22 óra után 6,000 + 8,000 azaz 14,000 Ft-tól; szombat, vasárnap és munkaszüneti napon 20 óra után 9,000 + 8,000 azaz 17,000 Ft-tól számítható.

Persze, az ellátás minősége már más dolog.

2017. dec. 4. 10:51
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 22-es!

Lehetnek pár ezres eltérések, ha megnézed az árlistákat, de hatalmas különbségek nincsenek. Ami az egyik helyen 75ezer, a másik helyen 80, altatás 25ezer a másik helyen 28, már kívülről fújom.

Mi nem az árak miatt nem megyünk az egyetemre, hanem pont amiatt amit tanulókról írtál.

Én Magyarország egyik legjobb állatsebészetének ezt tartom, 130 km-ről oda megyünk, ha baj van:

[link]

Ezen belül is a dr.Muka Péterhez.

Megtekinthető az árlistájuk is.

2017. dec. 4. 10:58
 25/27 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Először is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, aki irt és várja a fejleményeket! Zeus jól van Hála ISTENNEK. 2 műtéten esett át, egy üvegdarab (kb.5cm) amibe valószinű beleszaladt, és ami ugye elvágta az artériát, a lapockája mögött volt, amit először a röntgen sem mutatott ki, csak a CT. Még a Kiskunfélegyházi állatorvos sem bizott benne, hogy életben marad, mire Pestre érünk vele. Életben van, jól van, aktiv. Nagyon-nagyon jó a doki, aki műtötte. Nem emlékszem jól, de mintha Sebesta Balázs lett volna a neve. Igen, megadták a részletfizetés lehetőséget is, nagyon kedvesek voltak. Nektek meg köszönöm azt, hogy ilyen seitőkészek voltatok!
2017. dec. 27. 22:29
 26/27 anonim ***** válasza:

Igazán szerencsések vagytok, hogy jól végződött az eset.

Ha belefér, érdeklődj kisállat betegbiztosítás után.

2017. dec. 27. 22:56
 27/27 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy jól van a kutyid! Gyors lábadozást kívánok neki, s vigyázz rá! :)
2017. dec. 27. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!