A Kutyám majdnem meghalt, műteni kellett. Szerintetek mit tegyek? A többi lent
Tehát tegnap amíg kiengedtük a 2 kutyát wc-re addig zeus lelépett. Úgy átugorja a kerítést, mint a semmit. Na most, mikor párom elkezdte hívni, kb. 20 perc múlva haza is jött, feküdt a kerítés oldalánál. Valami, vagy valaki átszúrta a mellkasát annyira, hogy egy artériába vágott. Nem is kell mondani a kiskutya majdnem elvérzett, így be a Kiskunfélegyházi állatorvoshoz, ott infúzióra kötötték. Mondta a doki hogy várjuk meg míg az infúzió lecsöpög, hátha jobban lesz és tudja műteni. Szegény nem lett jobban. a Doki azt mondta, hogy ő így nem tudja műteni, nem meri altatni, mert nem hiszi hogy felébredne belőle. Vigyük Pestre az Állatorvosi Tudományegyetem kórházába. Adtak az útra 1 liter infúziót, nekem meg végig szorítani kellett neki a kötést, hogy nehogy elvérezzen. Na most úgy fogadtak, hogy az ügyeleti díj 30.000 forint. Oké, nem probléma csak mentsék meg a kutyánkat! Bejött a sebész, felvette az adatokat, Zeus addigra már remegett, vért hányt. Azt hittem hogy ott hal meg a szemem előtt. A lényeg annyi, hogy mikor Dr. Úr vette fel az adatokat, azt mondta, hogy ez kb. 100- ezer forintba fog kerülni. Ma beszéltünk az ügyeletes doktornővel, aki azt mondta Zeus az intenzíven van, mert nagyon rosszul van szegénykém. véres hasmenése volt. Végülis a Doktor Nő azt mondta, hogy az, hogy az intenzíven van plusz 25000 forint naponta. de Zeusznak még 2-3 napot maradnia kell ott minimum. Mi ennyi kiadással nem számoltunk, még a 100 ezret is úgy fizetnénk, hogy az összes pénzünk ami van, azt odaadnánk és akkor nem marad egy forintunk se és az a kevés arany is a zálogházban, de a plusz 75000-100000 forintot sehogy se tudjuk megoldani. Szerintetek mi van akkor ha nem tudunk fizetni? Van lehetőség egyáltalán részletfizetésre? Visszaadják a kutyát? Nagyon-nagyon szeretem Zeust, nem akarom elveszíteni. Ebben az évben már 2 kedvenc kutyámat elvesztettem zeust már nem bírnám ki. Szerintetek mit tegyek? :-(
Még az sem biztos, hogy életben marad, de sokat imádkozom érte
Szerintem lépj kapcsolatba valamelyik közeli állatvédő szervezettel.
Nem is azt kell kérnéd hogy ők állják a költségeket, hanem csak kölcsönbe finanszírozzák amit ti nem tudtok, és majd visszatörlesztetek nekik később vagy az adó 1%-ot nekik utaljátok.
#13 Szövegértés egyes! Leülhetsz, vagy kezeltesd a funkcionális analfabetizmusodat öreg!
A kérdező tegnap este írta ki a kérdést azzal kapcsolatban ami tegnapelőtt (12.hó 01.nap) történt. Világosan kiderül a leírásából. Mit nem lehet ezen érteni?????
Az esetek többségében van lehetőség részlet fizetésre! Meg kell beszélni az orvossal. Sajnos az ilyen állatorvosi ellátások mindenhol ilyen árakon mozognak. Meg kell beszélni a feltételeket és a lehetőségeket a klinikával/egyetemmel, és az orvossal, remélhetőleg rugalmasak és segítőkészségesek.
Az ilyen esetek elkerülése végett én minden hónapban 2.000-3.000 Ft-ot teszek félre és csak akkor nyúlok hozzá ha baj lesz (szerencsére eddig nem volt rá szükség). A biztosítókban nem bízom különösebben, így inkább félre teszem az összeget.
Mielőbbi jobbulást, és kitartást!
Okvetlenül írj, hogy mit intéztél és hogy van a kutyus!
Még egyszer a legjobbakat mindnyájatoknak!
Jobbulást!
Miért ilyen drága az állatorvosi egyetem? Ez nagyon durva.....
Mindenütt egységes árak vannak az állatgyógyászatban.
Azért ilyen drága, mert ez nem TB támogatott, mindent 100%-os áron fizetsz ki.
Mi tavasszal fizettünk mindennel együtt 160ezerFt-ot a kutyánk gátsérvműtétéért, csak az volt a szerencse, hogy aznap elhozhattuk, ezért nem volt ápolási napidíj, ami az intenzíven még drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!