Miből tudhatom azt, hogy a kinti kutyám fázik?
Miből tudhatom?
Részben onnan, hogy csak olyan fajtát tartok, amiről tudom, hogy nem fog fázni.
Ne tippelgess, ha már reszket, akkor régen rossz!
A hidegtűrő fajták dióhéjban:
Nagytestűek: szibériai husky, alaszkai malamut, szamojéd, grönlandi kutya, nyugat-szibériai lajka, karéliai medvevadász kutya, norvég elkhund, akita inu, eurázsiai juhász, bernáthegyi kutya, újfunlandi, valamint egyes pásztor-, és juhászkutyák
Középtermetűek: alaszkai klee kai, lundehund, norbotteni spicc, finn spicc, lappföldi finn juhászkutya, lappföldi pásztorkutya, izlandi juhászkutya, norvég buhund, német nagyspicc, shiba inu, csau-csau
Kistestűek: svéd juhászkutya, pomerániai törpespicc, német kisspicc, német középspicc, japán spicc
Minden egyéb kutyának ilyen időben már fűtött fedél alatt a helye.
Egyébként a kor igen nagy szerepet játszik a hideg kedvelésében, vagy elutasításában. A fiatal, és idősebb ebek rosszabbul viselik a lehűlést, és a téli fagyokat, mint erejük teljében lévő társaik. Az öregedés folyamata, így az idős kor fajtánként máskor jelentkezik. A kistestűeknél ez az időszak 10-12 éves kor környékére tehető, míg a nagy és óriás testű kutyáknál akár már a 6 év is idősnek számít. Mivel (ideális esetben) a korosabb kutyáknak kevesebb a zsírként raktározott tartalékuk, kinti tartás, vagy hosszabb séta esetén fokozott figyelmet igényelnek.
Szia. Nem tippelgetek, mivel szeretem a kutyámat, ezért tettem fel a kérdést.
Kinti-benti kutya, éjszaka mindig a fűtött lakásban alszik, amikor itthon vagyunk akkor jöhet be amikor szeretne. Ma nálunk kifejezetten hideg van, a kutyám mégis inkább kint szeretne lenni, bejönni nem szeretne hiába hívom. Hőszigetelt kutyaólja van kint, jelenleg oda sem megy be.
Én a hideg fülről, mancsról és a reszketésről tudom, hogy akkor biztos fázik a kutya, de tudni akartam hogy van-e ezeken kívül még más "jel" is.
Köszi hogy felsoroltad a kutyákat, az enyém köztük van, csak már nem fiatal, így jobban féltem őt az ilyen hidegektől.
Köszönöm még egyszer :-)
Látszik rajta. Összehúzza magát, ha már nagyon fázik, akkor reszket.
Ha kint akar lenni, és vidám, jól érzi magát, akkor nem fázik.
Télálló bundájú kutyának ez még nem komoly hideg.
1-es vagyok
Oké, oké! Te gondos gazdi vagy, de a kérdésedből nem sok derült ki és én már kiborulok a sok kint tartott tacskón, vizslán, pincsin, stb.
Ha "téli" kutyád van, az most még nappal nem fázik, különösen, ha mozog és nem öreg.
Minden jót nektek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!