Milyen tanfolyamra/képzésre menjek, ha kutyákkal szeretnék foglalkozni?
Persze szóba jöhet a többi állat is.
állatorvosi asszisztens tanfolyamról nem olvastam sok jót.
köszönöm.
Miért mit olvastál rosszat az állatorvos asszisztens tanfolyamról a pénzlenyúláson kívül?
Menjél rehabilitációs kutya kiképzőjének, ha van saját kutyád.
Az ebfizio / kisállat terapeuta tényleg nem rossz ötlet, csak számolj vele, hogy idehaza erre még éppen csak akad némi nemű kereslet, de nem igazán mennek a kutyák futószalagon. Amíg az emberek a chip-re is sajnálják a pénzt, addig biztos, hogy nem viszik majd gyógytornáztatni a kutyájukat. Persze vannak kivételek.
Az oktatás olyan 450.000 Ft. körül van.
Köszönöm a válaszokat!
az asszisztensesről több olyan véleményt olvastam, hogy nem ad elég tudást.
A fizioterápiás dolog pedig nem rossz, utána olvastam!Kezd érdekelni.
köszi mégegyszer! :)
Állatorvosi asszisztenst én sem ajánlom, bár én abból az okból,hogy nem tudsz utána vele normálisan elhelyezkedni. A legtöbb állatorvos ismerősi körből szerez embert és ő maga tanítja be. Ha van is papírod ritka, hogy ismeretség nélkül bekerülj, mert ez egy nagyon felkapott képzés, viszont nincs szükség belőle túl sokra. A fizetés sem túl jó. Mindig nézem , ha raknal fel hirdetést és amiket én láttam ott átlagosan 700 ft az órabér. Persze biztos van, ahol több, de én jellemzően ezzel találkoztam.
Amiből aztán meg is lehet élni az a kutyakozmetikus vagy a kutyakiképző. Persze ezekkel sem rögtön lehet jól keresni, hiszen kozemtikában vendégkört kell szerezni, kiképzőként több évnyi tapasztalatot, mire bekerülsz egy jó helyre, vagy magánként vendégkört szerzel.
Ha mégis az asszisztens mellett döntesz, akkor már akár a kepzés megkezdése előtt is próbálj meg egy rendelőbe elmenni "dolgozni". Pénzt nem fogsz kapni viszont tenylegesen használható tudást igen.
Érdemes lehet nagyobb klinikáknál/kórházaknál bepróbálkozni. Plusz Budapesten kívül is, sok állatorvostan hallgató jár önkentes gyakorlatra asszisztenskedni így Budapesten kevesebb a hely.
Az egyik ismerősöm kb. fél éve végezte el a kutyakiképző tanfolyamot és nagyon meg van elégedve a munkával. Egy állatmenhelyen dolgozik, ahová a tanfolyam elvégzése után kb. 3 héten belül fel is vették.
Érdemes rákeresni egyébként, hogy még mik a lehetőségek. Amiket én ajánlani tudok, az a kutyakiképző és állatgondozó tanfolyam.
A google-ben rákerestem, itt találod az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!