Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szokták korrigálni...

Hogyan szokták korrigálni fojtóval vagy szögessel, ha feszes a póráz és húz a kutya?

Figyelt kérdés
2017. nov. 27. 16:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
#8 vagyok. Persze, ki kell tapasztalni, de ilyen alapon a folytó nyakörv is kárt okoz ha valaki nem rendeltetésszerűen használja. Eb es eb között is van különbség, ami az egyiknél beválik nem biztos, hogy a másiknál is effektív lesz. Itt azért egy 50 kilós jószágról beszélünk, a fejét csak könnyeb irányítani. Igen, idegesítheti is akár, ezért is írtam, hogy nem mindegy melyiket választod. Azért amit én ajánlottam kevésbé zavaró
2017. nov. 27. 21:37
 12/22 anonim ***** válasza:
Német juhászom van, és nőként nagyon nehezen tartottam vissza, kitépte a karjaimat, az ideg megölt...stb. A halti fejhámot is próbáltuk, ami nem vált be, és nem is akartam kitörni a kutya nyakát.Fordulásos módszert azért lőttem ki, mert nagy ráérzése lett hogy mikor fogok megfordulni. A fojtó sem vált be, még agresszívabb lett benne. Persze mind a kettőt az oktató mutatta meg hogy kell használni. Majd eljött az mikor elegem lett, és oktató javaslatára vettem szögest. Megmutatta ezt is hogy kell használni, több hónapot vártam , hátha változik hogy ne kelljen használnom, de erre várhattam volna, így felszívtam magam, hogy most vagy soha, és elkezdtem használni. Kb. három alkalom után nem nagyon kellett használnom, mert kapizsgálta mit is várok el tőle.
2017. nov. 28. 04:13
 13/22 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Az oktató azt mondta, hogy ne tiltsam a kutyát hogy nem szabad meg ilyenek, mert minél jobban tiltod annál jobban fogja csinálni. E helyett vezényszót használjunk, mi a lábhoz vezényszót alkalmazzuk.( egyébként tényleg így van, én minél jobban tiltottam annál rosszabb lett, de ehhez tudnia kell a kutyának a lábhoz vezényszót) Ami a lényeg, hogy előbb mondjuk a vezényszót, és csak utána rántjuk, ha ez nem így történik akkor hatástalan, mert nem tudja a kutya miért kapja a rántást. Kitartást kívánok!
2017. nov. 28. 04:18
 14/22 anonim ***** válasza:
46%
12-es, nálad sem a szöges nyakörv hozta a megoldást, hanem te magad írtad: felszívtad magad! Ez elég is :)
2017. nov. 28. 07:17
 15/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt nem értem. Nála konkrétan a szöges segített. A felszívta magát arra utal, h végre meggyőzte magát, h tegye rá a szögest a kutyára. Előtte hónapokig porosodott a szekrényben.
2017. nov. 28. 07:24
 16/22 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Igen hónapokig vártam, mert sajnáltam a kutyát, de mikor azt mondtam itt a vége elkezdtem használni. Mind a kettőre értettem a felszívást, arra hogy használom, meg arra is hogy betelt a pohár én diktálok nem pedig a kutya. Sajnos elkényeztettem első kutya lévén. Lehet félreérthetően írtam le.
2017. nov. 28. 11:37
 17/22 anonim ***** válasza:
Amúgy nem olyan fájdalmas az a fránya szöges mint azt annyian gondolják. Én raktam már fel a saját nyakamra és rántották meg mikor elkezdett okoskodni valaki hogy ez állatkínzás. Érezhető, de nem jár akkora fájdalommal ami a kutyában maradandó károkat okozna. Ráadásul a kutyán nem is össze vissza kell rángatni.
2017. nov. 28. 11:39
 18/22 anonim ***** válasza:
36%
Igen, rajtam is volt szöges. Igaz, én a lábamra tettem fel. Kutyasuli szünetében egyszer ezzel szórakoztunk, én röhögve próbáltam levenni, de a fiúk mindig megrántották, amikor odanyúltam. Én tényleg végig nevettem, kicsit sem éreztem magamat megkínzottnak.
2017. nov. 28. 12:05
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen, erre gondoltam, hogy összeszedted magad, határozott lettél, és ezt érezte a kutya, ez hatott rá.
2017. nov. 28. 12:36
 20/22 anonim ***** válasza:
Csak éppen nem ezt írta.
2017. nov. 28. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!