Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szokták korrigálni...

Hogyan szokták korrigálni fojtóval vagy szögessel, ha feszes a póráz és húz a kutya?

Figyelt kérdés
2017. nov. 27. 16:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
88%
Oktatóval.
2017. nov. 27. 16:47
 2/22 anonim ***** válasza:
32%

Elsőnek elfelejtjük ezeket a borzalmas nyakörveket :D veszünk egy normálisat.

A leghatásosabb és leggyakrabban használt módszer az, mikor határozott léptekkel elindulunk a kutyával, és amikor húzni kezd, akkor egy éles kanyarral elfordulunk a másik irányba, és addig fordulunk, mit sem törődve a kutyával, amíg észre nem veszi magát, hogy hohó, nem ő irányít, és be nem fejezi a húzást.

2017. nov. 27. 17:10
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég te kérdezted, hogy mekkorát rendelj. Most meg azt szeretnéd tudni, hogyan kell használni. Ez így nagyon nem jó. Szépen ballagj el egy oktatóhoz, aki segít leszoktatni a kutyát a húzásról, mert ha otthon kísérletezel fojtóval meg szögessel, tönkre fogod tenni a kutyát. Mellesleg nem csak ilyen eszközökkel lehet leszoktatni, majd az oktató segít kiválasztani a megfelelő módszert.
2017. nov. 27. 17:46
 4/22 anonim ***** válasza:
77%
Úgy, hogy sosem feszes a póráz. Ezekben nem húzhat a kutya, egyszerűen ezt nem engedheti meg neki a gazda. De szöges alap nevelésre teljesen felesleges. Fojtó bizonyos típusú kutyáknak jó lehet, de nem azért, hogy fojtsa magát húzás közben.
2017. nov. 27. 18:53
 5/22 anonim ***** válasza:
65%

Azért a fojtó sem az ördög találmánya kedves 2-es válaszoló, csak tudni kell használni.

Mi eleinte próbáltuk ezt az ezerszer megfordulásos módszert a staffinknál, én hamarabb eluntam, minthogy bármi haszna is lett volna, a fojtóval pedig hamar felfogta mit akarok.

Attól, hogy a neve fojtó, nem fojtjuk meg vele a kutyát.

2017. nov. 27. 19:05
 6/22 anonim ***** válasza:
63%
Nem mondod, pedig azt hittem... Ejha!
2017. nov. 27. 19:18
 7/22 anonim ***** válasza:
Amit leírtam, az sem az ördög módszere, a legtöbb esetben működik, csak ugye nem mindenki tudja jól csinálni ;)
2017. nov. 27. 20:21
 8/22 anonim ***** válasza:
49%
Miért is kéne pont ilyen módszereket alkalmazni?! Fejhámról biztos nem hallottál még..de ne azt vedd ami teljesen körbeöleli a pofáját, hanem ami csak egy "csíkban". Ez utóbbi nem idegesíti annyira mert tuti szokatlan lesz neki. És a fejét sokkal könnyebb irányítani még folytogatni se kell szerencsétlent
2017. nov. 27. 20:47
 9/22 anonim ***** válasza:
Az én tapasztalatom szerint a fejhám idegesítőbb a kutyának, mint a fojtó vagy a szöges.
2017. nov. 27. 20:57
 10/22 anonim ***** válasza:

ma 20:47

A haltival is lehet komoly problémát okozni a kutyának, ha nem megfelelően használja valaki.

2017. nov. 27. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!