Hogyan szoktassam össze a két kutyát?
Befogadtam egy kislány kölyökkutyát, viszont van a háznál egy nagytestű kan kutya. Egyenlőre (és a télen) a kölyök bent van a házban, de az udvarra sem tudom kivinni a kicsit. Az alsó teraszról próbáltam már többször rövid időre ismerkedtetni őket, a kicsi nem fél, a nagy morog megállás nélkül, majdnem megharapta (felér a feje a teraszra, a korlát alsó lece elég magasan kezdődik...).
Mit tehetnék? Ötletek? Nagytestű lesz szintén! Nem szoba kutya!
Ja, értem, mire gondolsz. Végülis, ha azt nézzük, hogy nem örjöng, csak morog, és azt is abbahagyja, akkor szerintem itt nincs ilyenről szó. Meg már egyedül van, nincs meg az a falkája.
Nem?
A kutyákat akkor kellett volna összeszoktatni amikor hazavittétek a kicsit. Az, hogy neked is engedelmeskedik nem jelenti azt, hogy te vagy számára a "családfő". Ha félsz mi fog történni nehezebb az összeszoktatás.
Fontos, hogy határozott és magabiztos legyél. Hiszen te vagy a főnök, az történik amit te akarsz, és úgy ahogy te akarod elvégre a nagy kutyád feltétel nélkül engedelmes neked.
A fenti esetben a odaviszed a kicsit és hagyod, hogy kölcsönösen megszaglásszák egymást de ennél többet nem engedsz egyiknek se.
14es vagyok
Ha ez a rész gond nélkül megvolt össze is engedheted őket nem lesz gond. Ha a kicsi olyat csinál amit nem kéne a nagy majd megmorogja, ha nem ért belölle felé kap, nekünk volt hogy bekapta a kicsi fejét és úgy morgott rá. 10perc múlva meg összebújva horkoltak. Soha meg nem harapta volna, ha jobban megfigyeli az ember látszik is, hogy nem olyan veszélyes mint elsőre tűnik. Valahogy meg kell tanulnia a kicsinek mit engedhet meg magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!