Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam össze a két...

Hogyan szoktassam össze a két kutyát?

Figyelt kérdés

Befogadtam egy kislány kölyökkutyát, viszont van a háznál egy nagytestű kan kutya. Egyenlőre (és a télen) a kölyök bent van a házban, de az udvarra sem tudom kivinni a kicsit. Az alsó teraszról próbáltam már többször rövid időre ismerkedtetni őket, a kicsi nem fél, a nagy morog megállás nélkül, majdnem megharapta (felér a feje a teraszra, a korlát alsó lece elég magasan kezdődik...).

Mit tehetnék? Ötletek? Nagytestű lesz szintén! Nem szoba kutya!

2017. nov. 27. 13:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A kérdező írta, hogy volt két társa a nagynak, csak elpusztultak.
2017. nov. 27. 16:46
 12/19 anonim ***** válasza:
A kérdés nem az, hanem hogy a séták során mennyire szocializált. Keresztanyámnál volt 3 kutya, 2 kan és 1 szuka. Remekül megvoltak, de soha az életben nem sétáltak, és megmondom őszintén én be nem vittem volna közéjük egy új kutyát. Azonnal kicsinálták volna. Ez nyilván nem jó, de ha itt is ez a helyzet akkor nem kelene a kicsit ide hozni.
2017. nov. 27. 16:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja, értem, mire gondolsz. Végülis, ha azt nézzük, hogy nem örjöng, csak morog, és azt is abbahagyja, akkor szerintem itt nincs ilyenről szó. Meg már egyedül van, nincs meg az a falkája.

Nem?

2017. nov. 27. 17:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

A kutyákat akkor kellett volna összeszoktatni amikor hazavittétek a kicsit. Az, hogy neked is engedelmeskedik nem jelenti azt, hogy te vagy számára a "családfő". Ha félsz mi fog történni nehezebb az összeszoktatás.

Fontos, hogy határozott és magabiztos legyél. Hiszen te vagy a főnök, az történik amit te akarsz, és úgy ahogy te akarod elvégre a nagy kutyád feltétel nélkül engedelmes neked.

A fenti esetben a odaviszed a kicsit és hagyod, hogy kölcsönösen megszaglásszák egymást de ennél többet nem engedsz egyiknek se.

2017. nov. 27. 17:13
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

14es vagyok

Ha ez a rész gond nélkül megvolt össze is engedheted őket nem lesz gond. Ha a kicsi olyat csinál amit nem kéne a nagy majd megmorogja, ha nem ért belölle felé kap, nekünk volt hogy bekapta a kicsi fejét és úgy morgott rá. 10perc múlva meg összebújva horkoltak. Soha meg nem harapta volna, ha jobban megfigyeli az ember látszik is, hogy nem olyan veszélyes mint elsőre tűnik. Valahogy meg kell tanulnia a kicsinek mit engedhet meg magának.

2017. nov. 27. 17:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Igen, igen!
2017. nov. 27. 17:28
 17/19 EvaSz86 ***** válasza:
Attól, hogy bent fogod tartani télen, már most össze kell szoktatni őket. Ha nem te vagy a gazdája a nagy kutyának, akkor nehéz lesz, mindenképp az kellene, hogy a gazda is ott legyen. Attól, hogy az előző két társa már nincs vele, neki ugyanúgy meg van a "falkája", ami állhat csak belőle és a gazdájából. A gond a nagy kutya szocializálásával van. Sokszor előfordul, hogy ha egy kutya elveszíti a társait, akkor ő veszi át a domináns szerepet, ő érzi magát a "falkavezérnek", éppen emiatt kellene a gazdája. Én egy év eltéréssel vettem magamhoz a kutyusaimat. Hiába kistestűek, kellett idő az összeszoktatáshoz. Ne hagyd őket egyedül addig, amíg nem vagy teljesen biztos a dologban. Szomszédomnak nagy testű kutyája van, a lánya hazahozott egy kölyökkutyát, hiába szoktatták, valamit nagyon elrontottak, és egyik nap a kölyök annyira felidegesítette a nagyot, hogy az rátámadt, és nagyon megsebesítette a kölyköt. Le lehet pontozni, de ez az "úgy sem fog semmi rossz történni" elmélet nem mindig jön be. Attól függ, hogy van nevelve a nagykutya, és ezt így látatlanba senki nem fogja tudni. Az tényleg jó jel, hogy nem ugatott, és nem akarta szétszedni a korlátot, de felügyelet mellet kell szoktatni őket egymáshoz, addig amíg a nagy el nem fogadja, hogy érkezett egy új falkatag, aztán a sorrend majd kialakul közöttük. Érdemes lenne a gazdájával egyeztetni, és megpróbálni mindkettőre pórázt adni, és úgy le vinni az udvarra a kislányt, így megnézni mi a reakció, a pórázzal lehet kontrollálni a nagyot is. Jó esetben a nagykutya a saját gazdáját tekinti "falkavezérnek", és azt fogja figyelni, hogy viselkedik a gazdája az új jövevénnyel. Attól, hogy neked is engedelmeskedik a kutya, nem jelenti azt, hogy téged tart a főnöknek, így egyedül nincs könnyű dolgod. De kitartás, alapvetően következetességgel, és jó neveléssel össze fognak szokni.
2017. nov. 28. 08:48
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Sokat segítettek! A szerintünk gazdája a héten érkezik haza, itthon is lesz vagy 1,5 hónapot, remélem ez idő alatt sikeres lesz a dolog.
2017. nov. 28. 08:56
 19/19 A kérdező kommentje:
Már jól kijönnek egymással, felügyelet mellett :)
2017. dec. 11. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!