Ez jó kaja a kutyának? (Nem mindig ilyet kap csak nagy
ritkán. )
Ha ritkán kapja, teljesen mindegy. Rendszeres kajának viszont hiányos lenne. A csirkét amúgy nem kell megfőzni, rizsre pedig nincs szüksége.
2017. nov. 27. 05:39
Én tápot adok a kutyámnak, de mivel jön a hideg ezért szoktam külön főzni neki. Hús, farhát,kacsaszív rizs, zöldségekkel, és imádja.Ilyenkor reggel tápot kap este főttet. Érzékeny az emésztése, így én a nyersen nem etetem a kutyám, és teljesen beválik ez a fajta etetés.Nekem 4 állatorvos ellenezte a nyers etetést, azért nekik jobban hiszek mint bárkinek.
2017. nov. 27. 06:57
Sajnos még mindig sok a begyöpösödött orvos, aki ellenzi a nyers etetést. Pedig az egyik legjobb, ha jól állítják össze. A fertőzésektől való félelem messze el van túlozva, könyörgöm, egy olyan állatról beszélünk, amelyik megnyalja a társa fenekét és a földről eszik.
2017. nov. 27. 08:27
4/14 A kérdező kommentje:
Hát nekem 2 orvos is azt mondta, hogy csirkét tilos nyersen, a szalmonella veszély miatt.
Szerintem ők nem hülyék..
Rengeteg állatorvos viszont ajánlja. Akkor most melyiknek van igaza? Én még olyat nem hallottam, hogy egészséges, megfelelően működő immunrendszerű kutya szalmonellát kapott volna csirkétől.
2017. nov. 27. 13:23
Pont azért van két hét mélyfagyasztásban a hús mielött odaadod nyersen a kutyának, hogy kiölje a baktériumokat.
Ha pedig nincs tojáshoz szoktatva akkor 3 nagyon sok. De amúgy sem keverjük a nyerset és a főttet az emésztési idő miatt. Ezt nem mondta véletlen az orvosod?
Sok orvos régimódi és ellenzi a nyersetetést mintha valami sátántól való dolog lenne, na persze meg jutalékot sem kap az eladásból bezzeg a jó Royal Canin nem is rossz részesedést ad. Tudnék neked egy listát adni a saját szakterületén nemzetközileg elismert orvosok nevével, telefonszámával, e-mailcímével akik támogatják a nyersetetést de inkább meg sem keresem mert neked teljesen fölösleges.
2017. nov. 27. 13:35
Amúgy közben felmerült bennem, hogy ha ennyire félsz a szalmonellától, akkor a tojást miért nyersen adod?
2017. nov. 27. 13:37
8/14 A kérdező kommentje:
Nem a nyersetetést ellenzik, hanem csak a csirke nyersetetését!
#7 A tojást mi is megesszük nyersen.
(Amit szoktam venni, az van ráírva, hogy ha lejár a szavatossága, akkor mindenképp hőkezelni kell. Tehát máskülönben meg nem, ez azt jelenti számomra.)
Amúgy szokott tojást kapni tehát hozzá van szokva.
Nem szeretném nyersen etetni, maradunk a tápnál, csak néha szeretnék neki egy kis örömet szerezni avval, hogy nem a szokásosat kapja, hanem valami finomabbat.
A nyers tojás az egyik legveszélyesebb élelmiszer szalmonella szempontjából. Én 5 évesen konkrétan nyers tojással készült fagyitól kaptam szalmonellát. És ezen nem segít, hogy figyelsz a szavatossági idejére, mert a szalmonella a tyúkban van, tehát a friss tojás is lehet fertőzött. Ha nektek eddig semmi bajotok nem volt, az a szerencsének köszönhető.
2017. nov. 27. 13:55
Amúgy az előző kutyám egyszer felfalt egy doboz záptojást. Semmi baja nem lett, annyira ellenálló a kutyák szervezete.
2017. nov. 27. 13:56
Kapcsolódó kérdések: