A kutyám átugorja a kifutója keritését és már nem tudok mit kezdeni vele Kérhetnék valami tippet? (OLVASD VÉGIG)
Amerika staffordom van, a kifutónak a keritését már 2m magasra felemeltük, a tetejét behajlitottuk, hogy már ne tudjon kiugrani, de akkor is talál helyet, hol tudna kiugrani és már kétszer el is szökött otthonról. Nagyon félek, hogy valami történik vele (Utóbbi két hétben kezdte ez csinálni)
Köszönöm előre is a segitséget
"Falun élünk, egyáltalán nem jár be a házba, kiskora óta kinn van, eddig nem volt vele semmi probléma, ivartalanitva nincs. Egész nap annyit mozog amennyit akar, nincs sokat bezárva, de ha mégis, egyből ki akar szökni onnét."
Ezek szerint sétáltatva sincs?
Nem értem, miért csodálkozol, hogy szökni próbál szerencsétlen?
Stafford bundája amúgy sem való télen kerti tartásra.
Emellett energikus, sportos kutyák, sok foglalkozásra és mozgásra van szükségük. Az udvar akármekkora, ő ott nem fogja lemozgatni magát, nem érik új ingerek sem, magyarul unalmas.
Igazából nem értem, miért tartasz ilyen fajta kutyát, ha nem úgy tartod, ahogy kellene, ahogy neki jó lenne?
Érezhet tüzelő szukát, ezért is akarhat szökni. Erre megoldás az ivartalanítás.
Elektromos nyakörvet nem is akartam, de mivel tudom mire van, igy én a láthatatlan keritésre gondoltam.
Ha szabad megkérdeznem, miért nem lehetne kirakni a kertbe?
Amúgy azért kértem tanácsot, mert nem szeretném, hogy szenvedjem a kutyám. Minden nap kimegyünk futtatni a kertbe, de ő akkor is unatkozik egész nap. Szerintem mindent csak "unalomból" csinál.
"Ha szabad megkérdeznem, miért nem lehetne kirakni a kertbe?
Amúgy azért kértem tanácsot, mert nem szeretném, hogy szenvedjem a kutyám. Minden nap kimegyünk futtatni a kertbe, de ő akkor is unatkozik egész nap. Szerintem mindent csak "unalomból" csinál." - Jól látod.
A kertben futtatás az semmi neki.
A kutya valóban hülyére unja magát, mivel sem fizikailag, sem agyilag nincs lefárasztva. Egyhangú és unalmas az élete.
Sétálni, kirándulni kell elvinni, tanítani mindenfélére, sőt jó lenne ha más (normálisan nevelt) kutyákkal is rendszeresen játszhatna a séták során.
Télen menj ki egy vékony pulcsiban az udvarra, és maradj kint egy napot, meg éjjel is. Megkapod a választ, miért nem tartjuk kint télen a rövid szőrű fajtákat. Az csak egy dolog, hogy fázik, de az ízületei tönkremennek a tartós hidegtől.
"Sétáltatni is hordom, csak azzal is probléma van, nagyon húz, próbáltam már ezt is kiküszöbölni, de valahogy nem volt sikerem sajnos, viszont igyekszem minél jobban oda figyelni rá"
A kutyát meg kell tanítani először is a megbízható behívásra, hogy póráz nélkül is lehessen arra alkalmas helyen sétáltatni. Valamilyen kutyás sportot is érdemes lenne kipróbálni vele, de nyilván ehhez az alap engedelmes dolgokat meg kell tanítani neki.
Valamint meg kell tanítani arra is, hogy ne húzzon pórázon, lehessen vele normálisan közlekedni. Ezt akkor érdemes elkezdeni tanítani, amikor már a lehető legjobban lefárasztottad séta előtt, pl. labdázással.
Sokat kell foglalkozni egy ilyen kutyával, viszont remek kutyák - ha jól vannak nevelve, nagyon jól lehet velük együtt élni.
Igen, látom, viszont olvastam több helyen, ha van neki izolált, meleg háza akkor nem probléma, a miénknek csináltunk kibélelt, meleg ólat és ott alszik mindig.
Nekem most az ugrálással és a húzással van nagy problémám.
Szegény kutyát alig mozgatod, hát akkor persze hogy húz ha végre elviszed sétálni, mert tele van energiával. Ezen ne is csodálkozz. Majd megőrül a boldogságtól ha végre kiviszed egy kicsit.
Ha rendszeresen sétáltatnád és kifárasztanád akkor nem húzna így.
További probléma feltehetően az ivarossága, mert tombolnak benne a hormonok.
És a kinti tartásról még mindig az a véleményem, hogy NE, mert hiába van jó meleg háza, nem várhatod el, hogy egész nap abban kuksoljon, csak hogy ne fázzon. Főleg ilyen kevés foglalkozással amit ő kap.
Max úgy lehetne kint tartani őt, ha sokat fárasztanád és tanítanád minden nap, hogy úgy kifáradjon hogy már csak aludnia kelljen a házában.
Az nagyon jó, hogy szigetel, meleg háza van.
A szökésre szerintem egyetlen megoldás az, ha naponta rendszeresen lemozgatod és az agyát is lefárasztod tanulással, feladatokkal.
Az ivartalanítás is segíthet, hogy kevesebbet szökjön, de csak rendszeres foglalkozás mellett hatásos.
Keress egy kutyaiskolát a környéketeken, vagy egy házhoz járó kiképzőt, aki segít megoldani a problémát.
Neten is lehet videókat, feladatokat találni. Sok oktató videó is van.
keress rá a 101 kutyatrükk nevű könyvre. remek feladatok vannak benne.
A facebook-on is van kutyás tanítós csoport. jelentkezz be valamelyikbe. Ott is sok segítséget kaphatsz.
Az elektromos nyakörv és a láthatatlan kerítés megfelelő foglalkozás nélkül nem ér semmit, csak az állatot kínozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!