Mit tegyek? Adjam el?
Nos, mindig is nagykutyás voltam. Mikor 5 éve vettem egy csivavát az elég nagy vátás volt. Mindenki azt mondta hogy patkánykutya meg idegbeteg meg táskakutya. Egyébként fajtatiszta, törzskönyves tenyésztőtől vettem. Rajta kívül még egy argentín dogom van.
6 hónapos koráig minden jó volt. Ügyes, okos, tanulékony, barátságos... volt... Aztán 1 hónap alatt agresszívvá és kezelhetetlenné vált. Semmi nem változott, nem értettük. Kiképzőket hívtunk (eddig 9-et) de azóta sincs semmi hatás. Mindent kegpróbáltunk. Mindent és mindenkit támad, semmit se tudok vele csinálni. Kinti-benti kutya.. Ráadásul a másik kutyámtól el kellett zárni, mert mindig megtámadta a kis törpe...
Mindenki azt mondja, hogy esélytelen.. Én már megutáltam, szerintem teljes mértékben gazuk vlt a barátaimnak... nem tudok vele semmit kezdeni. Már fél méterről is támad.. Úton van a pici baba, és a feleségem kiadta, hogy vagy a csivava, vagy ő.
Van még ötletetek? Vagy adjam el? Na de hogyan? Ki akar egy totál közveszélyes kutyát?
#10:
Na megjött az 1 dimenziós agyú turbóállatvédő.
Azért úgy néz ki egynél sokkal több dimenzióban képes látni a problémát, de eggyel biztosan többen mint te :D
Eladni nyilván nem tudsz egy problémás kutyát, sőt elajándékozni is felelőtlenség lenne.
Ilyenkor amúgy is a tenyésztőt kell első körben felkeresni, ő - ha valóban tenyésztő - magához veszi (természetesen ingyen).
Ha ez nem opció, akkor a fajtamentéshez forduljatok:
Szerintem az eladásnál ő se úgy gondolta, hogy tízezreket kér érte, csak rosszul fogalmazhatott. Nem őt akarom védeni, csak legyünk reálisak - "eladó egy agresszív, kezelhetetlen, neveletlen, de fajtatiszta és szép csivava" - vajon hányan tülekednének érte? Hmmm...
Aki szerint meg adja vissza a tenyésztőnek, annak megsúgom, én sok olyan tenyésztőt láttam már, aki amint meghallotta, hogy ivartalanítva van a kutya, közölte, hogy ő 100%, hogy nem veszi vissza, szó se lehet róla. :/ Persze nem tudjuk, hogy itt mi a szitu.
Egyébként amit meg lehet próbálni, az tényleg az orvosi kivizsgálás. De én amúgy ha kezelhető is a gond, akkor is elajándékoznám - ha kifejezetten utálom, és nem tudok benne bízni, nem kockáztatnám, hogy egy kisgyerek mellett tartsam. A kutyának is jobb szerető környezetben, mint olyanok közt, akik ki nme állhatják, ezt azért ő érzi.
Fajtamentokhoz próbáljátok beadni :/
Ők tudnak segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!