Miért csonkítja magát a tacskóm minden télen?
"olyan jó kondiban van, hogy 0-24 pörög az udvaron (megfelelő kennelválasztás, életmód, kaja - ugye már elve kilőve a rossz gazdiság)"
Ez nem kondi kérdése, hanem a lefárasztás hiánya, és vissza is tértünk az előző ponthoz, miszerint a kutya inkább kint rohangál, minthogy veled töltse az idejét.
Ha ilyen súlyos a dolog, akkor szerintem nem szempont az, hogy a kutya hol szeret lenni.
Be kell szoktatni, legalább addig legyen bent amíg meggyógyul.
Nem azért akar kint lenni, mert azt szereti, hanem mert azt szokta meg és a bentlét szokatlan neki. De ezen lehet javítani. Esetleg gondolkodjatok el a kutya ajtón. Ha kedvére mehet ki-be, akkor nem fogja stresszelni már a bentlét, hiszen megtanulja, hogy akkor mehet ki amikor akar, és nem kell tőled függnie, hogy kiengedd.
Amúgy én is a több foglalkozásra szavazok- nem tudom most mennyit setaltatod meg ilyenek.
De én ugy gondolom, hogy ha rendesen kifarasztanad napjában többször, akkor már csak pihenni akarna, és szívesebben fekudne a lakásban. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy a kutyád azért akar mindig a kertben lenni, mert sok az energiája es így akarja lefárasztani magát.
Amúgy adhatsz neki valamilyen immunerősítő készítményt is, hátha az segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!