Mire figyeljek ha egy fiatal kutyát akarok szállítani vonaton?
két hónapos? az nagyon pici... még tuti, hogy nem szobatiszta, szóval egy doboz kellene neki, bele újságpapír, és ha bepisil, akkor cseréld ki alatta a papírt. BKV jegy kell neki (bár az van a bkv szabályzatában, hogy a dobozban szállított állat csomagnak számít, de ki tudja.)
Viszont egy két hónapos, ilyen kölyök kutyát muszáj leraknod a pincébe egyedül éjszakára? Vadidegen helyen lesz, ismeretlen szagok, emberek, és egyszer csak egy pincében lesz éjszakára... én ilyet nem tennék vele. Neki még emberek között a helye, vagy a saját helyén, de ugye ez ismeretlen környezet lesz. Mindenesetre ha már pince, akkor figyelj, hogy mi van a pincében, ne legyen a földön olyan dolog, amit megrághat és baja lehet, pl. olajos rongy, egérfogó, patkányméreg, festékes rongy, higító, apróbb szerszámok, stb. A végén még megeszik valamit, te nem látod, nem tudod felügyelni és baj lesz belőle. Víz és kaja legyen előtte! Ja és tuti, hogy éjjel be fog pisilni/kakilni a pincébe, szóval azt számold bele...
Vonaton kisállat jegy kell neki, bkv-ra vegyél jegyet. Bár nekem nagytestű kutyám van, de a kutyákra kötelező a szájkosár, póráz és jegy a bkv-n.
Pince?? Egy éjszaka bent a házban?? ez humánusabb.
Bocs, hogy ezen lovagolok, de miért nem aludhat bent szegény? Egy ilyen kölyöknek még komoly megterhelést fog jelenteni az a rengeteg élmény, amin kereszütl megy, ráadásul nem lesz vele a biztonságot adó gazdi sem. Neki még nem szabadna egy egész éjszakát egyedül töltenie, pláne nem egy hideg nyirkos pincében. Hulla fáradt lesz, csinálj neki egy meleg kis vackot az előszobában, oda döntsd le, és reggelig aludni fog. Pakolj el mindent, amit megrághatna a biztonság kedvéért.
A másik a póráz: a nagymamád nem tud adni hozzá pórázt? Ő hogy szokta sétáltatni?
Nem akarok indiszkrét lenni, de miért lesz nálad egy estét? Vagy mi a sorsa ennek a kiskutyának? Holnap mi lesz vele? Ne válaszolj ha nem akarsz, csak kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!