Baj ha túrórudit és kinder pingut adtam a kiskutyának?
Vacsorára ettem és adtam neki belőle.
Nemrég óta van velem, 3hónapos beagle fiu kutyus.
Valószínűleg nem lesz baja most, de többet ne adj neki.
A beagle amúgy sem nagy kutya, ráadásul a tiéd még kölyök, úgyhogy kis mennyiségben is nagyon veszélyes lehet.
Jutalomfalatként adhatsz neki akár tápszemeket is, vagy vehetsz külön jutalomfalatot.
Mivel eteted amúgy?
Előttem elmondták, hogy méreg.
Viszont az is igaz, hogy kutyát nem szabad az asztalnál etetni.
Ha nagyon akarsz, és biztonságos a kaja, akkor az étkezés végén (amikor mindenki befejezte) vidd a táljába.
"Nekik ösztön, létfenntartás az étkezés, nem élvezet.
Ha szerinted a kutyáknak nem élvezet az evés, hát akkor látnod kéne az enyémet amikor megkapja a kajáját. :)
Teljesen egyetértek veled, utolsó!
Az emberek elég tudatlanok sokszor, nem is sejtik, hogy a kutyák ízérzékelése nem túl fejlett, tekintve, hogy alapvetően húsevők, és emiatt a természetben nincs (nem volt) szükségük fejlett ízlelőbimbókra.
Szóval igen, a legtöbb kutya bármit megeszik, attól függetlenül, hogy milyen íze van. :D
De az emberek általában magukból indulnak ki, mondván ha ők szeretnek valamit, akkor a kutyájuk is ugyanúgy szeretheti.
Úgyhogy tudatosítani kéne az emberekben, hogy a kutyának nem kell valamit csak azért odaadni, mert "szereti".
Amúgy mi emberek is (mint minden más élőlény) önfenntartás céljából eszünk, és csupán a mindenevő életmódunk miatt kialakult fejlett ízérzékelésünk eredményeképp engedhetjük meg magunknak azt, hogy válogassunk az ételek között, hogy mi ízlik és mi nem.
Ja amúgy kutyáknál is láttam már olyat (bár ritkán), hogy nem szeret enni, csak muszájból teszi. Vagyis nem ráveti magát hanem csak lassan kedvetlenül ropogtat.
És ennek megfelelően, emberek között is van olyan, aki pedig már abszolút nem önfenntartásból eszik, hanem csak élvezetből, aztán ugyebár elhízik borzalmasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!