Baj ha túrórudit és kinder pingut adtam a kiskutyának?
Vacsorára ettem és adtam neki belőle.
Nemrég óta van velem, 3hónapos beagle fiu kutyus.
Igem , baj.
Csoki méreg a kutyák számára.
A csoki nem méreg a kutyának, az csak egy kitaláció
Az igaz hogy nek szabad rendszeresen etetni de néha nyugodtan adhatsz neki egy keveset
Már nem is lesz veled sokáig!
Ez komoly!
Mennyit adtál neki?
A korábbi válaszoló által említett theobromine + koffein mérgezésnek kitett kutya:
(És ez az állat még szerencsés volt, főleg a kistesűek könnyen bele is pusztulhatnak!)
NE TEDD KI ENNEK A KUTYÁDAT!
Nem fog belehalni a kiskutyád. Viszont, ha most megszokja, hogy te evés közben adogatsz neki ezt-azt, később majd panaszkodhatsz, hogy szemtelen a kutya, mert kinézi a szádból a falatot.
Emellett még egy kölyöknek minden plusz "adokbelőlenekedkicsit" falat felesleges, mert a neki való ételben válogatni fog, mivel nem lesz igazán éhes.
Ne adj édességet a kutyának. Miért? Mert előfordulhat, hogy xilittel van édesítve. Az viszont méreg a kutyának.
Nézd meg ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=8EtMmQI9j6s
dellfil
Baj, úgyhogy többet ne forduljon elő.
A csoki mérgező a kutyáknak, kölyökkutyának kis mennyiség is halálos lehet!
A túró pedig cukros, és xilit is lehet benne, ami szintén mérgező.
Köszi a válaszokat, hát nem tudtam, h a csoki méreg neki, ez durva, viszont ezekbe nem sok van. Inkább a túró a több benne.
A végéből kb 1centis darabkát kapott mind2ből.
Nem látom, hogy baja lenne, de mindenesetre figyelem, ha baj lesz holnap elviszem a dokihoz.
Többet nem adok neki, csak falatkának akartam, nem komplett vacsorának.
Köszi mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!