Német juhászos, esetleg labrador is lehet benne, ki tudja.
Egy imádni való mix. :)
Keverék.
De hogy máskor se legyen kérdés. Csak azok számítanak fajtatisztának, amelyiknek ezt igazolja a törzskönyv. Aztán mondjuk egy kutya kinézhet pl. német juhásznak, ha nincs törzskönyve, nem fajtatiszta, max. fajtajellegű keverék.
Időpont ma 10:41
Nem baj, hogy nem az volt a kérdés, hogy FAJTATISZTA -e a képen a kölyök?
Kissé túl van lihegve ez a "fajtatiszta" dolog.
Ha látsz egy pulit az utcán, azt mondod, jé...puli kutya. És nem azt, hogy jé....fajtatiszta puli, vagy fajta jellegű keverék, amelyik tök olyan, mint egy puli.
Bármily nehéz is elfogadni, az embereknek nem fajtatiszta kutyája van, hanem bizonyos fajtájú kutyája.
Persze, a keverékek egészen más tészta.
Nyilván tudom, mi volt a kérdés, meg is válaszoltam. Viszont rengeteg olyan kérdés van, hogy valaki azt kérdezi, fajtatiszta-e a törzskönyv nélküli kutyája. A válasz nem. Egyszerű megjegyezni, amelyik kutya nem törzskönyves, keverék. Ennek a kérdezőnek a kutyája keverék, látszik, de annak az ősei is valszeg keverékek voltak, ha fajtajellegűek is, mert tenyésztőtől biztos nem származnak.
A bizonyos fajta, és a fajtatiszta meg egyébként ugyanaz. És igen, az én kutyám is keverék, utcáról lett befogadva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!