Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megharapott a kutyám, mit...

Megharapott a kutyám, mit kell tennem?

Figyelt kérdés

A kutyám, másfél éves, bichon havanese fajtiszta kutyus.

7 hónapos korában került hozzánk, azóta én és a családom neveli.

Történtek evvel a kutyussal itt êrdekes dolgok,,,

(Bár fiú kutyus).

Nagyon domináns volt, ezért mindenkinek rendszerbe piszkított "bosszúból" az ágyára, rengetegyszer pisilte le a kanapét, és volt hogy csak úgy kattanás szerűenvesténként mikor a lábamnál feküdt, aki meg mert közelíteni, arra rá támadt.

Ekkor jöttünk rá, hogy enfem nem a falkavezêrjének tart, hanem a "kisbabájának" akit meg kell védenie.

Ezután csak rosszabb lett a helyzet, mert amikor elmentem dolgozni/suliba, jött a szeparációs szorongás.

Nyüszít, ugat, de azt nagyon, és ha nem csukom ki az előszobába mindenhol jelölget, rosszabb esetben bepiszkít.

Vettünk nemrégiben egy kutya nevelős könyvet, és azokat a módszereket alkalmazzuk.

De semmi.

Aztán ivartalanítottuk hátha, de csak minimális a változás, azonban elértünk arra a szintre, hogy tegnap este mikor ki akartam küldeni a szobámból rám morgott és megharapott.

Most mit kell tennem?:(

Kérlek segítsetek..

2017. nov. 18. 06:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%
Na, az utolsó dolog amire ennek a kutyának szüksége van, azok a Cesar-féle módszerek... :D
2017. nov. 18. 20:47
 12/15 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó, mi bajod Cesar módszereivel?

Én hasonlóképp neveltem fel a staffimat.

2017. nov. 18. 22:03
 13/15 anonim ***** válasza:

A morgásra és harapásra hogy reagáltatok akkor?

Csak mert lehet, hogy most is csak megerősítettétek abban, hogy ő a főnök.

Szakember kell mindenképpen. Lehetőleg máshonnan, mint ahol voltatok, mert gyanús ez, hogy volt kutyasuliban, mégis így "viselkedik".

(Szerencsére egy kicsi kutyát viszonylag könnyű akár a földre letenni és ott tartani amíg meg nem adja magát. Egy 20-30+ kilós nagy kutyával kicsit nehezebb lenne a "dominancia harc".)

2017. nov. 19. 21:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Vmeik előző vagyok, arra gondolok, hogy muter valamikor mondta, hogy az első falat mindig a falkavezéré. Szóval, hogyha előtte eszel valamit , akkor látványosan beléharapsz, és csak utána dobsz le neki belőle egy kicsit. Amúgy nem ismerem a kutyátokat, nem tudom, hogyan reagálna.
2017. nov. 20. 13:42
 15/15 anonim ***** válasza:
*nehogy rosszul reagáljon,de ez lehet, hogy egy bevált módszer és anya onnan szedte, hogy már igazoltan több embernek bejött, hogy lássa a kutya, hogy mi kapjuk az első harapást a szendvicsből pl.
2017. nov. 20. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!