Megharapott a kutyám, mit kell tennem?
A kutyám, másfél éves, bichon havanese fajtiszta kutyus.
7 hónapos korában került hozzánk, azóta én és a családom neveli.
Történtek evvel a kutyussal itt êrdekes dolgok,,,
(Bár fiú kutyus).
Nagyon domináns volt, ezért mindenkinek rendszerbe piszkított "bosszúból" az ágyára, rengetegyszer pisilte le a kanapét, és volt hogy csak úgy kattanás szerűenvesténként mikor a lábamnál feküdt, aki meg mert közelíteni, arra rá támadt.
Ekkor jöttünk rá, hogy enfem nem a falkavezêrjének tart, hanem a "kisbabájának" akit meg kell védenie.
Ezután csak rosszabb lett a helyzet, mert amikor elmentem dolgozni/suliba, jött a szeparációs szorongás.
Nyüszít, ugat, de azt nagyon, és ha nem csukom ki az előszobába mindenhol jelölget, rosszabb esetben bepiszkít.
Vettünk nemrégiben egy kutya nevelős könyvet, és azokat a módszereket alkalmazzuk.
De semmi.
Aztán ivartalanítottuk hátha, de csak minimális a változás, azonban elértünk arra a szintre, hogy tegnap este mikor ki akartam küldeni a szobámból rám morgott és megharapott.
Most mit kell tennem?:(
Kérlek segítsetek..
Utolsó, mi bajod Cesar módszereivel?
Én hasonlóképp neveltem fel a staffimat.
A morgásra és harapásra hogy reagáltatok akkor?
Csak mert lehet, hogy most is csak megerősítettétek abban, hogy ő a főnök.
Szakember kell mindenképpen. Lehetőleg máshonnan, mint ahol voltatok, mert gyanús ez, hogy volt kutyasuliban, mégis így "viselkedik".
(Szerencsére egy kicsi kutyát viszonylag könnyű akár a földre letenni és ott tartani amíg meg nem adja magát. Egy 20-30+ kilós nagy kutyával kicsit nehezebb lenne a "dominancia harc".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!