Az amerikai staffordshire terriernél mennyire vált külön a munka és a küllemvonal?
Lehet, hogy nagy butaságot írok, ne vedd biztosra... De szerintem nincs belőle "munka"vonal, hiszen munkára nem nagyon alkalmas.
Eredetileg viadalokon használták.
Ha arra gondolsz, hogy kutyás sportok használatára mennyire lett egy külön vonal, akkor nem tudom. De szerintem nem lett ilyen, legalábbis nem úgy mint pl. a német juhásznál, hogy szemmel láthatóan szinte egy másik fajta.
Viszont a külleme időközben természetesesen változott...
Milyen munka vonal? :)
Az amstaff a XX. század elején a pitből vált ki, mint a küllemre szelektált változata. A pit pedig nem munkára, hanem verekedésre volt kitalálva.
Mivel az amstaff valójában a pit bull terrier showvonala, így nem egyszerű jól dolgozó staffordot találni, ám nem is lehetetlen! Lankák-Őre kennelben foglalkoznak kifejezetten sportstaffokkal, őket keresd, kiváló karakterek, sportos küllem!
A mi staffünk is tőlük van, korrekt külleme van, standard mérettel (a mai kiállításon látott staffok mind méreten felüliek :D) krokodilfogással, baromi jók az ösztönei, öv-ben terhelhető, de tiszta fejű, szép engedelmese van, húzósportokban (canicross, scooter) is jól teljesít. Plusz egészséges... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!