Az Amerikai Staffordshire terrier-t nehéz tanítgatni?
Sziasztok!13 éves srác vagyok,és 5 hónapja családi házba költöztünk.És mivel én már nagyon szeretnék régóta egy kutyust,Az Amerikai staffordshire terrier mellett döntöttem.(Kan,kölyök)
Hogy miért pont ezt a fajtát választottam?
Nos,amikor kicsi voltam(5-6 éves),akkor volt egy Amstaff kutyánk.Nagyon barátságos,és családcentrikus volt.De sajnos idő előtt elbúcsúzott a világtól... :(
De mivel apukám nagyon sokat dolgozik,anyukám pedig elfoglalt,ezért én tudok a legjobban foglalkozni vele.Én is imádok sportolni,ezért tudnék vele nagyon sokat játszani.Tudom, hogy izomzatával is foglalkozni kell.Ezt több módon is meg tudnám oldani.(Pl.: egy erős kötelet kiteszek a fára,és a rácsomózom egy rongyra,vagy egy kocsi kerékre.És azt tudná tépkedni)Apukám régebben is csinálta. :D Elég izmos ,,véreb" volt :D
Tisztában vagyok vele,hogy egy kutya nagyon nagy felelősség,de vállalom!Ha kell kutyaiskolába is eljáratom.
//Egy 13 éves fiú//
A szüleid mit szólnak az ötletedhez? Támogatják? Azt mondták megveszik neked, ha te gondozod?
Azért gondold meg. 12 évesen kaptam kutyát és én ugyanezeket betartottam, megígértem, a kutya mégis az apukámat fogadta el falkavezérnek. Mi lesz, ha nálad is így lesz, hiába te foglalkozol vele a legtöbbet a családban? Nem fog fájni, hogy nem téged tekint falkavezérnek a kutyád?
Tanítani nem nehéz, viszont elég határozott gazdát igényelnek, és 13 évesen nem valószínű, hogy benned ezt a gazdát fogja látni. Játszótársnak, sportpartnernek tökéletes, de nevelni és szocializálni is kell a kutyát, ehhez pedig a szüleid is kellenek.
Kicsi korától vinni kell más kutyák társaságába, és ha szükséges, kontrollálni a túl durva játékot. Ha egy domináns kutyát fogsz ki, az támadólag is felléphet más kutyákkal, amit te egyedül nem valószínű, hogy tudsz kezelni, tiltani.
Sétálni is kell mindennap vinni, megtanítani a behívást, pórázon való sétát, és még sok más dolgot.
A kutyaiskola, sőt már előtte az óvoda mindenképpen jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!