Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy fiu csivavam fel eves...

Van egy fiu csivavam fel eves kan neki szeretnek egy tarsat venni tanacs?

Figyelt kérdés
Mit tanacsoltok kant esetleg szukat vegyek melle ivartalanitassam ki estleg valami tanacs?(nemszeretnek tenyeszetet nyitni.... pusztan nemszeretnem hogy a kiskutyam egyedul legyen)

2017. nov. 15. 02:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az ellenkező nemű kutyák álltalában jobban kijönnek. Ivartalanítani mind a kettőt kell. Egyrészt, hogy ne legyen nem kívánt szaporulat,másrészt hogy az ivarszerveket érintő betegségeknek elejét vegyük.( kanoknál gyakori a hererák, szukáknál a gennyes méhgyulladás). Én azt javaslom a választáskor vidd magaddal a jelenlegi kutyádat és nézd meg, hogy reagál az új kutyusra. Ha nem jól akkor keress tovább.
2017. nov. 15. 07:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Akkor legyen második kutyád, ha az elsővel már minden rendben. Tehát mindig behívható, mindig kontrollálható, mindig hallgat rád, más kutyákkal, emberekkel tökéletesen viselkedik. Ez általában nem 6 hónapos korra szokott kialakulni. Mert ha a kutyád nem megfelelően nevelt és szocializált, akkor a második sem lesz az.

Emellett két kutya nem fele annyi idő, hanem pont kétszer annyi. Legalább az első egy-másfél évben (míg a fenti kritériumok ki nem alakulnak) külön kell őket sétáltatni, nevelni, tanítani, mindent. Csak így tud kialakulni, hogy mindkettő rád figyeljen és téged kövessen, ne egymást. Szóval ezek után gondold át még egyszer ezt.

2017. nov. 15. 09:22
 3/3 EvaSz86 ***** válasza:
Nekem egy éves volt a kan kutyusom, amikor örökbefogadtunk egy szukát, akit aztán ivartalaníttattunk. Ha jól vannak szocializálva, nevelve, akkor lényegében mindegy, milyen neműek. Bár tény, hogy kan+szuka jóval könnyebben hozzászokik a másik jelenlétéhez, jobban kijönnek, mint kan+kan..."hatalmi harcok" lehetnek a sorrend kérdésében, de azt lerendezik egymás között (nekem legalábbis állatorvos azt mondta, ne avatkozzak bele). A lényeg, hogy a főnök te vagy, és következetesen úgy kell őket tanítani, hogy ezt tudják és elfogadják. Nekem már szerencsére annyira megszerették egymást, hogy összebújva alszanak. Nincsen szeparációs szorongás sem...és nem rombolnak, ha egyedül maradnak...de ez egy folyamat...mindenhez idő kell, és türelem. Ahogy előttem is írták...nem megfeleződik a rájuk fordított idő, hanem megduplázódik.
2017. nov. 18. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!