Milyen kutyafajták vannak akik kifejezetten jók lakásba és rövid a szőrük?
Csivava, mopsz, boston terrier, francia bulldog, tacskó. Bár nem rövid szőrű, de ott az uszkár. Nem hullik egyáltalán a szőre, cserébe pár havonta kozmetikába kell vinni nyírásra.
Ha még nem szerettél bele konkrét fajtába én az örökbefogadást javasolnám egy menhelyről. Nagyon sok gyönyörű, jó lelkű kutyus van.
Nálunk két kan van, hogy egy sharpei és egy rövid szőrű tacskó. Nagyon jól érzik magukat bent, sokat sétálunk, mozgunk nagy park van 1 percre a háztól.
Ami meg jó lehet: mopsz, bulldogok, csivava, jack russel terrier, boston terrier és még millió fajta most ezek jutottak eszembe.
5. azért hülyeséget ne javasoljunk már a kérdezőnek!
Lehet, hogy azért keres kis termetű, rövid szőrű kutyát, mert szeretne ugyan kutyát, de olyat, aki nem igényel sok foglalkozást ( mozgatás, fésülés stb).
Egy agár minden, csak nem ilyen gazdinak való, aki napi 3-szor leviszi pórázon sétálni a háztömb köré a kutyáját.
Nem ítélkezek fogalmam sincs, milyen ember a kérdező, de ne állítsunk olyat ismeretlenül, hogy vegyen agarat. Főleg, hogy az agarak rettentő érzékeny lelkivilágúak, nem valók akárkinek. Pl. egy olaszos temperamentumú családban megőrülne szegény.
Köszi a válaszokat!
"nem ilyen gazdinak való, aki napi 3-szor leviszi pórázon sétálni a háztömb köré a kutyáját."
Ilyen "gazdinak" szerintem semmilyen kutya nem való, de amúgy a kis angol agarat, vagy igazából minden agarat külföldi oldalakon is mondanak lakás kutyának.... Mivel KEVÉS a mozgásigényük, igen. Mindenhonnan ezt hallom. Csak egyszerre fut sokat és hamar lefárad ellenben egy vizslával aki egésznap aktívkodna (de amúgy még talán ő is jó lehet lakásba).
Valamint az agár nemesek kutyája volt kik behivták a házba.
Meg amúgy is rövid a szőre így nem jó kintre.
Viszont nekem nem annyira tetszik. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!