Milyen őrző védő kutyát ajánlotok ami bírja a telet?
Nagy testü agresszív kutyát szeretnék egy 40*50 méteres kinti terület őrzésére, milyen kutya lenne a legmegfelelőbb. Én kaukázusi juhászkutyán gondolkodom, erről milyen véleményetek van?
Illetve milyen idős korától lehet a kutyát ott hagyni egyedül, mert hát 7 hónapos korára már kinövi magát, de nem tudom, hogy mentálisan elég érett e már akkor s kutya.
Köszi az értelmes válaszokat.
Megfogadom a jó tanácsokat
Ott a pont :D
De azért rosszabbul jár ha egy embert lő le az illető, mint ha egy kutyát, annyit azért nem ér a dolog a nagy részüknek :D
Akármennyire is jól bírja telet, azért nem azt kell néznbi, mit bír ki, hanem hogy mi a jó neki! Hogy érzi jól magát?
Tehát egy szélvédett, almozott, megfelelő méretű kutyaház kell neki, amit be tud fújni meleg levegővel, és egy függönyszerű az ajtóra, hogy a hideg ne pustoljon be.
Amúgy egyedül én se tartanám.Amíg ott vagy, oké. De utána egyedül marad.
Nekünk is van egy telephelyünk, ahol már 15 éve kutyák "védenek". Igaz hogy nem ezért vittük őket oda, hanem mindegyik talált kutya, jó helyük van, nappal munka folyik ott, estétől reggelig vannak ember nélkül, de több kutya van.Még sosem volt gond.
De a kamera jó dolog, mert rögzíti azt aki ott figyelget, vagy be akar menni, esetleg a kutyát eteti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!