Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehetne megállítani...

Hogyan lehetne megállítani hazánkban a kutyák túlszaporodását?

Figyelt kérdés

Nehéz beismerni, de hazánkban a kutyák sajnos túl vannak szaporodva. Az ebrendészeti telepek, állatmenyhelyek jóval a kapacitásuk felett működnek, de a gazdával rendelkező kutyákból is jóval több van, mint amely a békés társadalmi együttélés mellett lehetséges lenne. Éppen ezért az lenne a cél, hogy csak az tartson kutyát, aki felelősségteljesen, a környezetét tiszteletben tartva tud az állatról gondoskodni, ezért összegyűjtöttem néhány intézkedési javaslatot, amely ezt ösztönözné:

- Kötelező ivartalanítás, ivaros kutyák csak a tenyésztőknél lehetnének.

- Országos hatályú ebadó bevezetése.

- A kutyatartáshoz kapcsolódó valamennyi termék és szolgáltatás árára különadó bevezetése.

- Kötelező kutyatartási felelősségbiztosítás bevezetése, az állat által másoknak okozott esetleges károkra.

- Háztartásonként csak 1 kutya lenne tartható.

- Társasházakban a társasházi tulajdonosok kétharmadának írásos hozzájáruló nyilatkozatával, családi házaknál a közvetlen szomszédok hozzájáruló nyilatkozatával lehetne kutyát tartani. A hozzájáruló nyilatkozatok utólag bármikor visszavonhatóak lennének.

- A kutyatartóknak évente önköltséges, kötelező továbbképzésen és vizsgán kellene részt venniük, ez utóbbinak lenne írásbeli, szóbeli és gyakorlati része.

- Kutyaürülék fel nem szedése esetén a legalacsonyabb helyszíni bírság 50 ezer forint lenne.

- A kutyák tulajdonosuk által kezdeményezett elaltatása ingyenes állami szolgáltatás lenne.

2017. nov. 13. 19:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/114 A kérdező kommentje:

"a kutyaszär alá fél méterrel helyeznélek a rangsorban."

Végülis 2 diplomás, okleveles szakközgazdász vagyok, de köszi.

2017. nov. 13. 20:45
 42/114 anonim ***** válasza:
91%
Pont lekakálom, mert a kutyaszär alatt fél méterrel hozod a szellemi értelmi szintet. :)
2017. nov. 13. 20:47
 43/114 A kérdező kommentje:

"Az én javaslatom számodra: akadj már le a kutyások b...gatásáról, és foglalkozz valami értelmes dologgal."

Nem b...okatásból írom ezeket a dolgokat, hanem mert engem tényleg zavar, hogy kutya nélküliként a kutyatartóknak vagyok kiszolgáltatva. Egyébként most sajnos több időm van ilyennel foglalkozni, mert szétmentünk a párommal. :(

2017. nov. 13. 20:48
 44/114 anonim ***** válasza:
95%

Na és? Sokra jutottál a két diplomáddal, hetente jársz ide van hogy kétszer is a kutyatartókat provokálni a gyökér kérdéseiddel, hűűű leborulok az életműved előtt. :)

Pont nem érdekel hogy szétmentél a pároddal, legalább annyira nem mint amennyire te nem tudod elfogadni hogy mások szeretik a kutyákat és fontosak nekik.

A felszabadult idődet pedig még mindig javaslom pszichológusra fordítani, de ezt bezzeg mindig elengeded a két okos füled mellett.

2017. nov. 13. 20:51
 45/114 anonim ***** válasza:
100%
Szar lehet. Ugy latom neked ezzel egyutt kell elned, ahogy nekunk veled.
2017. nov. 13. 20:51
 46/114 anonim ***** válasza:
100%
Külön idegesítő, ahogy az utóbbi időben valamiféle embervédő, egész társadalomért felelősséget érző jó arc szerepében tetszelegsz, miközben az egész a saját mentális problémádról szól, ami semmi esetre se mondható általánosnak. Nekem történetesen egy cuki, aránylag jólnevelt labradorom van és az általános tapasztalatom az az emberekkel a hosszú évek óta zajló mindennapos séták alapján, hogy a többség nyíltan kedveli a kutyákat, a hozzád hasonlók egy törpe minoritást képeznek. Pedig úgymond adunk okot a konfliktusra, mert hiába főbenjáró bűn ez például szerinted, póráz nélkül sétálunk. De a konfliktus csak elkerül minket évek óta. Utoljára vagy öt éve volt, amikor a kutyám elhaladtában megszagolt egy földön ülő embert, az se volt komoly, persze én tiltom az ilyesmit, de hát előfordul néhanapján. A pozitív reakciók száma ennél súlyos nagyságrendekkel több, az emberek odamosolyognak a kutyámnak, megsimogatják, váltunk pár szót.
2017. nov. 13. 20:55
 47/114 anonim ***** válasza:
100%

"kutyatartóknak vagyok kiszolgáltatva." - miért vagy kiszolgáltatva a kutyatartóknak?

Az embernek alkalmazkodnia kell a többi emberhez, ha a társadalomban él. A kutyatartókhoz, az autósokhoz, a biciklisekhez, a kisgyerekesekhez, és még sorolhatnám... Mindenkit bosszant valami/valaki, de ez nem jelenti azt, hogy akkor annak a valakinek (vagy csoportnak) máris meg kellene nyirbálni a jogait, meg különadókat kivetni rá és hasonlók.

Ha ennyire nem sikerül elviselned a kutyatartókat, költözz el egy tanyára, ahol nincsenek szomszédaid, nincsenek más emberek, sem azok kutyái. Így nem fog zavarni senki, ott egyedül élhetsz.

2017. nov. 13. 20:55
 48/114 bollocks ***** válasza:
100%

Talán vele kellett volna foglalkoznod, ahelyett, hogy itt böfögöd a baromságokat...

Tényleg keress valami jobb elfoglaltságot, mert ez már kezd betegesnek tűnni. Értem, hogy zavarnak a kutyások, engem kutyásként is zavar a többségük, de amit itt csinálsz, az egyáltalán nem hasznos. Ahogy látod, az ötleteid közül több is elnyerte a kutyások tetszését, szerintem érdemes volna az észszerű ötleteid megvalósításán dolgoznod, hogy az széles körben is elterjedhessen. Továbbá egy önvizsgálat sem ártana.

ui: szeretném megjegyezni, hogy az itt kérdező kutyások 99%-ának ennél nagyságrendekkel parasztabbul beszélek

2017. nov. 13. 20:56
 49/114 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan csak azzal tudsz villogni hány diplomád van...? Nekem meg 3, és akkor mi van? Ugyanúgy mondhatok én is baromságot, ugyanúgy nem garancia hogy a szavam ér is valamit.

Bezzeg arra nem válaszolsz, hogy hogyan előznéd meg a beleegyezési nyilatkozattal való visszaélést.

2017. nov. 13. 20:57
 50/114 anonim ***** válasza:
100%

"Nem b...okatásból írom ezeket a dolgokat, hanem mert engem tényleg zavar, hogy kutya nélküliként a kutyatartóknak vagyok kiszolgáltatva. Egyébként most sajnos több időm van ilyennel foglalkozni, mert szétmentünk a párommal. :("

Mi is kivagyunk szolgáltatva a hozzád hasonlóaknak, és ez komoly probléma. :P

2017. nov. 13. 20:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!