Hogyan lehetne megállítani hazánkban a kutyák túlszaporodását?
Nehéz beismerni, de hazánkban a kutyák sajnos túl vannak szaporodva. Az ebrendészeti telepek, állatmenyhelyek jóval a kapacitásuk felett működnek, de a gazdával rendelkező kutyákból is jóval több van, mint amely a békés társadalmi együttélés mellett lehetséges lenne. Éppen ezért az lenne a cél, hogy csak az tartson kutyát, aki felelősségteljesen, a környezetét tiszteletben tartva tud az állatról gondoskodni, ezért összegyűjtöttem néhány intézkedési javaslatot, amely ezt ösztönözné:
- Kötelező ivartalanítás, ivaros kutyák csak a tenyésztőknél lehetnének.
- Országos hatályú ebadó bevezetése.
- A kutyatartáshoz kapcsolódó valamennyi termék és szolgáltatás árára különadó bevezetése.
- Kötelező kutyatartási felelősségbiztosítás bevezetése, az állat által másoknak okozott esetleges károkra.
- Háztartásonként csak 1 kutya lenne tartható.
- Társasházakban a társasházi tulajdonosok kétharmadának írásos hozzájáruló nyilatkozatával, családi házaknál a közvetlen szomszédok hozzájáruló nyilatkozatával lehetne kutyát tartani. A hozzájáruló nyilatkozatok utólag bármikor visszavonhatóak lennének.
- A kutyatartóknak évente önköltséges, kötelező továbbképzésen és vizsgán kellene részt venniük, ez utóbbinak lenne írásbeli, szóbeli és gyakorlati része.
- Kutyaürülék fel nem szedése esetén a legalacsonyabb helyszíni bírság 50 ezer forint lenne.
- A kutyák tulajdonosuk által kezdeményezett elaltatása ingyenes állami szolgáltatás lenne.
"a kutyaszär alá fél méterrel helyeznélek a rangsorban."
Végülis 2 diplomás, okleveles szakközgazdász vagyok, de köszi.

"Az én javaslatom számodra: akadj már le a kutyások b...gatásáról, és foglalkozz valami értelmes dologgal."
Nem b...okatásból írom ezeket a dolgokat, hanem mert engem tényleg zavar, hogy kutya nélküliként a kutyatartóknak vagyok kiszolgáltatva. Egyébként most sajnos több időm van ilyennel foglalkozni, mert szétmentünk a párommal. :(

Na és? Sokra jutottál a két diplomáddal, hetente jársz ide van hogy kétszer is a kutyatartókat provokálni a gyökér kérdéseiddel, hűűű leborulok az életműved előtt. :)
Pont nem érdekel hogy szétmentél a pároddal, legalább annyira nem mint amennyire te nem tudod elfogadni hogy mások szeretik a kutyákat és fontosak nekik.
A felszabadult idődet pedig még mindig javaslom pszichológusra fordítani, de ezt bezzeg mindig elengeded a két okos füled mellett.

"kutyatartóknak vagyok kiszolgáltatva." - miért vagy kiszolgáltatva a kutyatartóknak?
Az embernek alkalmazkodnia kell a többi emberhez, ha a társadalomban él. A kutyatartókhoz, az autósokhoz, a biciklisekhez, a kisgyerekesekhez, és még sorolhatnám... Mindenkit bosszant valami/valaki, de ez nem jelenti azt, hogy akkor annak a valakinek (vagy csoportnak) máris meg kellene nyirbálni a jogait, meg különadókat kivetni rá és hasonlók.
Ha ennyire nem sikerül elviselned a kutyatartókat, költözz el egy tanyára, ahol nincsenek szomszédaid, nincsenek más emberek, sem azok kutyái. Így nem fog zavarni senki, ott egyedül élhetsz.

Talán vele kellett volna foglalkoznod, ahelyett, hogy itt böfögöd a baromságokat...
Tényleg keress valami jobb elfoglaltságot, mert ez már kezd betegesnek tűnni. Értem, hogy zavarnak a kutyások, engem kutyásként is zavar a többségük, de amit itt csinálsz, az egyáltalán nem hasznos. Ahogy látod, az ötleteid közül több is elnyerte a kutyások tetszését, szerintem érdemes volna az észszerű ötleteid megvalósításán dolgoznod, hogy az széles körben is elterjedhessen. Továbbá egy önvizsgálat sem ártana.
ui: szeretném megjegyezni, hogy az itt kérdező kutyások 99%-ának ennél nagyságrendekkel parasztabbul beszélek

Most komolyan csak azzal tudsz villogni hány diplomád van...? Nekem meg 3, és akkor mi van? Ugyanúgy mondhatok én is baromságot, ugyanúgy nem garancia hogy a szavam ér is valamit.
Bezzeg arra nem válaszolsz, hogy hogyan előznéd meg a beleegyezési nyilatkozattal való visszaélést.

"Nem b...okatásból írom ezeket a dolgokat, hanem mert engem tényleg zavar, hogy kutya nélküliként a kutyatartóknak vagyok kiszolgáltatva. Egyébként most sajnos több időm van ilyennel foglalkozni, mert szétmentünk a párommal. :("
Mi is kivagyunk szolgáltatva a hozzád hasonlóaknak, és ez komoly probléma. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!