Kutyaházba infrapanel. Milyet vegyünk? Tanácsok, javaslatok a szereléshez? Mire figyeljünk oda?
Mert most ez a heppem, azért.
Nagyon jó hőszigetelt háza van, de sztem a nagy mínuszokban kell, nem a plusz 10 foknál akarom használni.
Az áramszámlát én fizetem.
Kösz az OFF-ot.
Én egy ilyet szereltem be idén januárban, amikor a -17 fok és hasonlók voltak. Nekem a teljesítmény jelentett némi fejtörést, hogy mégis mekkorát vegyek, megsaccoltam a kutya hőteljesítményét :) és az alapján azt mondtam, hogy a 100 wattosnál szerintem nem kell nagyobb, mert nem az a cél, hogy tényleg _meleg_ legyen odabent, hanem csak melegebb, hiszen különben a folyton ki-be mászkálástól jól megfázna. Na, ezzel ez teljesült szerintem. A kutyaház mérete belül asszem 65x85x60 körüli. A felülete tényleg nem tűnik veszélyesen forrónak. A kutyaházam teteje levehető, úgyhogy arra egyszerű volt felszerelni a mennyezeti kerettel, amit venni lehet hozzá. A vezetéket egy fém gégecsőbe húzva vittem ki a ház külső falára és ott egy falra szerelhető hárompólusú ipari, IP44-es dugvillába, amihez vettem egy lengő dugalj párat, amit meg egy gumivezetékes hosszabbító dugalja helyére szereltem, ennek a hosszabbítónak a másik vége megy egy konnektorba.
Én azért választottam az infrapanelt a fűtőszőnyeg helyett, mert szimpatikusabb a sugárzó fűtés, mint alulról fűteni a kutyát, szerintem akkor túlmelegedne, ártana az egészségének.
Mivel kültéren üzemelne a berendezés, mindenképpen vízmentes dobozban tenném mellé a vezérlést. És fixen belőtt értékek és simán csak méretezés helyett nagyon egyszerű és relatív olcsó építeni hozzá egy vezérlő áramkört, ami nem hagyja, hogy az infrapanel túlhevüljön baj esetén, illetve előre beállított hőfokon vagy hőfoktartományban tartaná a helyet.
Ha már vezérlés, gyakorlatilag további 300 forintból megoldható lenne figyelni azt is, hogy bent van-e a kutya, így csak akkor menne, amikor kell.
Egyébként nem írtad, milyen kutyád van, de a miénk például -10 fokban is néha kijön a simán hőszigetelt ólból, mert melege van benne egyszerűen. Nem trollkodásból írtam.
#1 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!