Melyik tápot válasszam?
Ezek közül árban a Josera és a Brit Premium a korrekt, a Hill's és a Royal nagyon túlárazottak, ráadásul trükköznek az összetevők megfogalmazásával.
Viszont, ha utóbbiakra is van pénzed, akkor ha kicsit nagyobb mennyiségben vennél egy jobb, gabona mentes tápot, (pl. acanából a legolcsóbb a Red Classic 1500 Ft/Kg, ha sokat veszel egyszerre) az jobb lenne.
De először teszteld kis mennyiségben, hogy megeszi e.
Vagy ennyiből már BARF etetés is kijönt.
Ha csak a linkeltek közül lehet választani akkor Brit Prémium...
A Royalt felejtsd el... Árához képest nagyon gáz az összetétele. Ráadásul a sok fehérje nem tesz jót egy nagytestű növésben lévő kutyának (pláne egy dognak :D) A Hills se egy nagy szám. Csak a márkanevet fizeted meg ezeknél, meg a marketinget.
Én a Joserát választanám. Kimondottan nagytestű kölyköknek lett kifejlesztve, mérsékelt energiatartalommal. Ezt akár 2 éves koráig is eheti. Eddig mindeki meg volt elégedve, akivel beszéltem erről a tápról.
A Brit Premium kicsit gyengébb táp azért, valódi hústartalma csak 12%, mivel a gyártás során lejön még belőle a víz. Az a 40% friss húsra vonatkozik. Illetve van benne búza is (a Joseraban nincs pl) de a Pedigree és társaitól ígyis fényévekkel jobb :) régebben mi is etettünk vele, nem volt vele gond, csak nem igazán szerette a kutya
De a felsoroltakon kívűl van még a Brit Care is, ami már prémium kategóriás, bárányos-rizses táp, csirke/búza/kukoricamentes. Van kimondottan nagytestű kölyköknek való tápjuk is (Brit Care Junior Large breed)
Szóval én vagy a Brit Caret, vagy a Joserát választanám. :) nálunk mindkettő bevált, jelenleg Joserát eszik (5 kilós csivava keverék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!