Van egészséges mopsz? A lányom van oda meg vissza egy mopszért, de én el nem tudom képzelni, hogy azzal a fejszerkezettel normálisan lehet élni.
Elnézést kérek a mopszosoktól, de nekem ez a véleményem.
Egyébiránt mennyibe kerül egy kiskutya, aki nem szapis?
Hát jogos az aggodalmad. Nyilván egy tenyésztős mopsznál azért kisebb az esélye a betegségeknek, de még így is elég érzékeny, beteges fajta. Szemproblémák, bőrproblémák jellemzőek rá. Normálisan valóban nem tud élni, mivel nem kap normálisan levegőt, nem bírja a meleget, de hideget sem.
120-200 ezer között mozog az ára kb.
Nyilván egy tenyésztőtől vásárolt mopsz legalább jó környezetből, örökletes betegségektől mentesen érkezik, de a nyomott orrú fajtáknak az élete ettől függetlenül nem könnyű.
Nem kapnak rendesen levegőt, és valóban könnyen megbetegednek, érzékeny a szemük, bőrük, problémás a légzésük. Egyszóval félre kell tenni orvosra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!