Ez rettenetes! A ti kutyátok is húzza a pórázt?
Van egy 11 hónapos amstaffom. nagyon szeret sétálni, de a pórázt borzasztóan húzza.
Fojtónyakörve van.

nem kell oda ilyen nyakörv. nem attól tanulja majd meg a szabályokat...
ha húz, álljatok meg azonnal, vagy váltsatok irányt.
hamar megtanulja majd, h ha húz, nem az lesz amit ő akar.

Ne folytonyakorvet hasznalj! En mindig is kinzasnak tekintettem. Persze masok azt mondjak, hogy egyes kutyakat gaz lenne bornyakorvben felvezetni a ringben, de az mas teszta, ha azok a kutyak mar nem kapaszkodnak bele a folytoba.
Viszont tanitasnak csakis a legutolso lehetosegnek ajanlom. Helyette vegyel inkabb Haltit. Ez egy olyan poraz, amit ket helyre kell felcsatolni: a testere es a pofajara. Amikor elkezd huzni, akkor automatikusan befordul a pofaja, amit az egesz teste kenytelen kovetni, tehat keptelen lesz huzni. Igy a kisujjaddal tudod iranyitani. Ez a leghumanusabb modszere a notorius modon huzo ebek megnevelesenek. Nekem nem volt ra szuksegem, igy nem tudom, de szeritnem van hozza hasznalati utasitas is.

Folytót csak kellően hozzáértő és kellő gyakorlattal rendelkező gazdi használjon. Eleve nem mindegy, hogy IGAZI folytód van, vagy csak ahhoz hasonló. az igazi folytó egy darab lánc, két karikával a végén. A kamu folytó ilyesmi, csak annyi különbséggel, hogy a lánc végén a két karikát egy plusz lánc tartja össze. Na ez az a fajta, ami szart sem ér.
És attól, hogy ilyened van, még ugyanúgy húzni fog. De nem mindegy, hogyan használod. Ha fixre állítód a folytót, és közvetlenül az állkapcsa, a füle illetve a koponyája mögötti vonalra igazítod, akkor sokkal hatásosabb. Ilyenkor érdemes közvetlenül a nyak és a koponya találkozása fölött tartani a pórázt, rövidre fogva. Remélem értelmesen magyaráztam. Ha nem, nézz meg pár Ceasar Millan videót, ő is így csinálja. De ebben a helyzetben vezetve okosan, odafigyelve, érzéssel korrigálj vezetés közben, mert baj lehet belőle könnyen. Írd meg, mire jutottál!
(én két hete csinálom, mert nem bírok a vizsimmel. Azóta egy angyal.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!