A kutyánknál babesiosis betegséget állapítottak meg, de én mégis félek?
Sziasztok!
Csütörtökön egész nap levert volt, alig ivott vizet, enni is alig evett. Azt hittük, hogy szorulása van, de rendesen volt széklete. Pénteken reggel tudtuk elvinni orvoshoz, ahol kapásból kapott 3 injekciót. Ma reggel még 1 kullancsot szedtünk ki belőle, jól megszívta magát a kullancs, utána azonnal csepegtettünk rá kullancs ellenit. De nekem olyan rossz érzésem van, hogy a kutya alig vagy nem iszik vizet. Hétfőn kell legközelebb az injekciók ismétlésére menni. És annyira félek, hogy ez az 1 kiszedett kullancs is rosszabbította a helyzetet.
Az étvágya lassan, nagyon lassan visszajön már, pici adagokban eszik, bár még lassabban mozog, de kezdi visszanyerni az eredeti élénkségét, jobban is ugat, mint 1-2 napja. Folyamatosan cseréljük neki a vizet, hogy mindig friss legyen neki. De én mégis félek tőle, hogy nem vagy alig iszik vizet. Én, mint laikus, a tálkában lévő víz mennyiségétől függetlenül hogyan tudnám ellenőrizni, hogy iszik-e elég vizet? Nem mindig veszem észre, ha pisil az udvaron. A klinikán azt mondták, hogy ha nem iszik vizet akkor infúzióra kötik, de én nagyon remélem, hogy nem fog odáig fajulni.
Mit tehetnék? Vagy csak én tolom túl a dolgot?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az infúziótól nem kell félni. Nagyon jót tesz a beteg kutyusnak, így én direkt kértem, amikor ilyen bajunk volt, hogy adjanak neki, mert szinte semmit nem ivott. Egy gyors vérteszt is kimutatta utána, hogy kivan száradva, úgyhogy kapott. Ha a doki úgy dönt, inkább kapjon, minthogy baj legyen.
Egyébként ha javul a kedélyállapota és kezd enni is, akkor ne aggódj, helyrejön. :)
Arra próbáljatok figyelni, hogy milyen színűt pisil. Ez legközelebb is súg azonnal, hogy mi a gond. Sötét pirosat/ narancssárgát pisilnek a babéziás kutyuj.
Tegnap biztosan sötét narancssárgás volt, ma nem tudom, nem voltam ott, amikor pisilt. Enni lassacskán eszik, keveset egyszerre, lassan mozog, de futkosott ma. Csak az a fránya víz, nem tudom, hogy iszik-e egyáltalán vagy sem.
Hétfőn nem tudok ott lenni a kutyussal, a szüleim mennek vele, de majd mondom nekik, hogy kérjenek vértesztet, és ha lehet egy ultrahang is jó lenne, megnézni, hogy a veséi milyen állapotban vannak.
Mikor kellett ahhoz kullancsot kapnia, hogy ez a betegség előjöjjön? Mert sajnos nem ez volt az első kullancsa.
A tej nem víz. Teljesen felesleges egy beteg kutyának.
A vízmennyiség mérése meg annyira egyszerű. Kiteszed a vizet és órák múlva megnézed, mennyi fogyott belőle.
A konzerv étel is víztartalmú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!