Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha elviszed 3 orvoshoz a...

Ha elviszed 3 orvoshoz a kutyád és mégis meghal, lehet perelni?

Figyelt kérdés

Mindegyik lehúzott a maga 40-50 ezer forintjával és kezelgették... mint koderült a boncolásból eléggé félre. Most barátnőmék perelni akarnak. Az egyik ilyen intézmény egy Pesti eléggé kedvelt létesítmény.

Van értelme pereskedni?

2017. okt. 24. 07:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
És gondolod, hogy direkt nem találták meg a problémát? 3 különböző helyre vittétek a kutyát és nem találták meg a bajt, komolyan azt hiszed, hogy mind csak le akart húzni? Sajnálom a kutyát, de az orvosok sem mindenhatóak.
2017. okt. 24. 07:02
 2/11 A kérdező kommentje:

Annyira látszott mi a baja én is mondtam a barátnőmnek is és az orvosnak is. És ők meg nem látták... hagyjuk már.

Az embereknél is van ilyen, hogy orvosi műhiba, nem?

Ismertek olyan ugyvedet aki csinalt mar ilyet?

2017. okt. 24. 07:12
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Persze, perelni lehet.

Viszont:

- a pert megnyerni más tészta;

- a kutya halálából hasznot húzni kérdéses etikai dobás;

- a kutya ettől nem fog feltámadni, még a per megnyerése esetén sem.

.

"Annyira látszott mi a baja én is mondtam a barátnőmnek is és az orvosnak is."

Az, hogy mi a baj, sem a beteg embernél, sem a beteg állatnál nem látszik, illetve csak nagyon ritkán.

(Baj a törött láb, az látszik.)

Ha a baj egyértelműen látszana, nem ez lenne a szöveg a dokinál: "valami szúr a hasam bal oldalán".

.

Feltétlen pereljen barátnőd, ha tudja bizonyítani, hogy mindhárom doki késazakarva(!) kezelte félre(?) a kutyát!

2017. okt. 24. 07:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosi műhiba akkor van, ha az orvos vét a szakmai szabályok ellen. A félrediagnosztizálás nem feltétlenül műhiba, ha a tünetek alapján lehetett volna az is a baja.

Szóval be kell bizonyítani, hogy valamit nem úgy csinált, ahogy a szakmai szabályok szerint kellett volna, ezt igazságügyi szakértő fogja kimondani. Ha végül nem azt állapítják meg, amit te elképzeltél, akkor te fogsz fizetni mindent és sokkal többe fog kerülni, mint az az összeg, amiről szó van. Persze ha nem érdekel a pénz, ez neked elvi kérdés, akkor vágj bele, de egyébként ilyen tízezrekért perelni ilyen kétesélyes, de összetett ügyben nem igazán érdemes, mert sokáig elhúzódhat és csillagászatira nőhetnek a költségek.

2017. okt. 24. 08:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja bocs, barátnőd, mindegy, ez a lényeget nem érinti.
2017. okt. 24. 08:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Olyan ügyvédet keresünk aki csak pernyerés esetén kap x %-ot. Kaptunk is egy telefonszámot privátba, nem tudom kírhatom-e az illető nevét... inkább nem, de itt is köszönöm!!!
2017. okt. 24. 08:44
 7/11 A kérdező kommentje:
+i
2017. okt. 24. 08:44
 8/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Jó lenne tudni, mi volt a baja és az orvosok mire kezelték, mert ez így csak találgatás. Az elég hihetetlen, hogy 3 doki nem vette észre a bajt, de ti igen.
2017. okt. 24. 08:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Olyan ügyvédet nem találsz, aki a perköltséget is kifizeti helyetted, maximum a saját munkadíjáról mond le, ha veszítetek, de azt is csak akkor, ha szerinte egyértelmű az ügy, amit kétlek.
2017. okt. 24. 09:07
 10/11 anonim ***** válasza:

#9 Egyrészt a kutya ugye társállat, persze van, aki csak drága bioriasztónak tartja, de nem az a normális.

Másrészt ha puszta tárgyként kezelik is a kutyát, ahogy szerinted normális, akkor sincs gond azzal, hogy az ingóságukban esett kárt meg akarják téríttetni a károkozóval, ha a kocsimat töri össze valaki, azt is kifizettetem vele. Más kérdés, hogy a konkrét ügyben igazuk van-e, ezt mi nem tudjuk eldönteni.

2017. okt. 24. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!