Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Menyi idös kortol lehet...

Menyi idös kortol lehet angolbudog kutyát fürdetni?

Figyelt kérdés
ma kaptam egy angol buldog kiskutyát 5vagy6 hetes és aszt szeretném kérdezni h menyi idös kortol lehet fürdetni? nem tudom egyébként nem csak a fürdetés de más dolgokal kapcsoltaban se ártana a felvilágositás szoval tapasztal kutya tartok angolbuldog kutyatartók nefogjátok vissza magatokat válaszokat előrre is köszi bocs a helyes irási hibákért
2017. nov. 3. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Jajj nemár
2017. nov. 3. 17:47
 2/12 A kérdező kommentje:
mivan ? jaj nemár mivan
2017. nov. 3. 18:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Vidd vissza! Törvény írja elő; hogy 8 hetes kor előtt tilos a kölyköt az alomból elválasztani! Ne legyél már most állatkínzó!

Mellesleg egy ilyen beteges fajtát pont nem szaporítótól kellene elhoznod.

2017. nov. 3. 18:02
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

1. Miért vállalsz kutyát, ha konkrétan semmit sem tudsz róla?

2. Kutyát vagy tenyésztőtől vagy menhelyről viszünk haza. Az biztos, hogy nem tenyésztőtől van, mert törvény szerint is 8 hetes korig az anyjukkal kell maradniuk.Viszont menhelyen nem adnak oda egy 5hetes kutyát olyan személynek, akinek gőze sincs az állat szükségleteiről. Innentől kezdve szinte biztos vagyok benne, hogy szaporítótól van (neadjisten lopott).

3. Ha valakihez új kutya kerül, akkor az első dolga, hogy elviszi állatorvoshoz, hogy átnézzék, hogy minden rendben van e vele. Ott mindent meg tudsz kérdezni és biztos, hogy korrekt választ is kapsz.

4. Mivel gondolom ezt sem tudod: az 1.oltását 8 hetesen kapja, ez parvó ellen van, 10 hetesen kapja az első, 12 hetesen pedig a második kombinált oltását. Ez után 1 héttel alakul ki a védettsége, csak ekkor lehet utcára vinni! Majd jön a veszettségoltás és később a veszettség ismétlő. A chip-et legkésöbb a veszettség oltással meg kell kapnia.

5. Arra készülj fel, hogy az angol bulldog az egyik "legbetegesebb" fajta, ha olyan ételt kap amihez nincs hozzászokva, akkor gyomor-béllgyullás lesz a vége, télen gyakori a légcső/tüdőgyulladás mivel a szájukon veszik csak a levegőt -10 fokban is. Nyáron kb csak klímás helységben tartható, mert nem bírja a meleget, nem kap levegőt, a miénk annó el is ájult ha felizgatta magát. Törzskönyves kutya volt egy jó kennelből és mégis rengeteg pénzt költöttünk rá (etetésre és orvosi ellátásra).

Nincs nagy mozgásigénye, napi 4x15 perccel elvan, gazdacentrikus, nem túl okos és nagyon nagy egyéniség.

6. Tanulj meg írni.

2017. nov. 3. 18:51
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ne hazudjál ennyit,mert gáz.

Szóval ma kaptál egy 5 vagy 6 hetes bulldogot.

De lejjebb már azt írod utcáról fogadtad be.

Akkor mi is van???

Nos kölyök bulldog kétlem,hogy bárhol rohangálna az utcán.

Tudod miért? Angol bulldog csak is császármetszéssel tud elleni.

Szóval még egy szaporító akinek a kutya élete semmit nem jelent még ő sem rakna ki utcára egy bulldog kölyköt.

Szóval valószínű szaporítótól vetted vagy kaptad. Nos első körben holnap látogass el egy orvoshoz és kezdjétek el az oltási programját és féreghajtsátok, szapiknál ez nem divat.

Vizsgáltasd meg a dokival.

Majd vegyél kölyök kutyáknak való sampont ha annyira büdös lenne szegény. Jó minőségű eledel,mert ha olcsó gagyi tápot kap vagy ne adj Isten konyhai kosztot akkor egyenes út egy jó kis bélgyulladás, bulldogoknak nagyon érzékeny a gyomrúak egy szaporítósnál meg ajjaj...

De amúgy meglehet fürdetni.

Kutya tartás előtt pedig tájékozódik az ember,nem pedig bele ugrik. Majd holnap az orvost faggasd ki mindenről. Illetve a neten sok minden fent van a fajtáról tartásukról,nevelésükről,ápolásukról stb stb

Kell neki fekhely,2 tál, nyakörv,póráz, kullancs bolha elleni szer ha már ki mehet sétálni,bár ha most bolhás lenne azt ki kell irtani.

Tenyésztő 8-9 hetesen 2 oltással,chippel adja a kölyköket új gazdához,szerzdődéssel és egy fajtatiszta bulldog kölyök 180-300 ezer ft környéke.

Ha te 10-70 ezer ft környékén vetted akkor csak fajtajellegű keveréked van és szapitól van.

Kár szépítened ezen.

Ha utcáról fogadtad be ma akkor pedig rögtön orvosnál kellett volna kezdened és nem gyakorira írogatni.

2017. nov. 3. 19:26
 6/12 anonim ***** válasza:

Először is: kezdj el pénzt félretenni, sokat. Kellene fog állatorvosra, az ilyen szapis bulldogok a lehető legbetegesebb kutyák. Százezrekben gondolkodj.

Ne fürdesd.

Hanem: vidd el állatorvoshoz. Ott kap féreghajtót, bolha elleni szert, és ha már van 6 hetes, megkapja az első oltását. 8, 10, 12, 16 hetesen ismét oltások, és 4 hónapos korig legkésőbb chip.

1 éves korig egy újabb veszettség elleni oltás, majd kombinált ismétlő, utána évente.

Negyedévente féreghajtó.

Fürdetni csak akkor szabad, ha muszáj, speciális samponnal, mert érzékeny a bőrük.

A ráncait mindig tisztán, szárazon kell tartani.

Lehetőleg hipoallergén tápot kapjon enni.

Ha bármilyen szemgyulladásra, mozgásbeli problémára vagy bőrproblémára utaló jelet észlelsz, irány a doki. Hajlamosak szemproblémákra, allergiára, demodexre, ízületi betegségekre.

Sem a hideget, sem a nagy meleget nem bírja.

2017. nov. 3. 19:53
 7/12 A kérdező kommentje:
elöször igen kaptam magamtol amugy nem voltam konkrét szerintem nem 100százalékig angolbuldog és miértne lehetne az utcán szerintem egy embernek volt angolbuldogja aki szült egy kiskutyát és nyilván nem kellet neki ezért kidopta de nem tudom elöször is mentem a munkába és találtam egy dobozt abba volt ez a kis csöpség és én vagyok a rossz mert nem hagytam az utcán éhen halni és igen nem tudok semmit rola mert nem készültem hogy kutyám lessz de nem volt szivem kidobni ha számitotam volna hogy lessz nyilván utána néztem volna és holnap akartam vinni álatorvoshoz de minegy itélkezet holot nem is tudtok semmit mindegy
2017. nov. 3. 20:06
 8/12 A kérdező kommentje:
amugy azért nem vittem álat orvoshozmég mert már zárva volt mikor jöttem haza vele elakartam de ha zárva volt nem törhetekbe
2017. nov. 3. 20:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Te jó ég. Kutyatartás helyett inkább ülj vissza még az általános iskokai padba és keress fel egy pszichológust. Se a helyesírásod, se a fogalmazásod nem azt mutatja, hogy te egy érett, értelmes, józan ember lennél. Ha pedig ezek a tulajdonságok hiányoznak belőled, ne akarj kutyát! Ahogy írsz, az valamiféle pszichés vagy lelki gondra utal.
2017. nov. 4. 06:34
 10/12 anonim ***** válasza:
Jézusom ne hazudj ennyit, mert megnő az orrod...😁 Először még az volt hogy KAPTAD, aztán most meg találtad. Nem ugyanaz. Nagyon nem.
2017. nov. 4. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!