Engedjem a szövettant vagy sem?
21/29 A kérdező kommentje:
Uton vagyunk oda! Ennek tukreben szeretnem is lezarni a temat! Koszonom minden olyan hozzaszolonak, aki nem tamadolag lepett fel! Ugy gondolom jogom van hozza, hogy bizonytalan legyek abban, hogy mikor teszek jo egy ilyen helyzetben es mikor nem! Bizom a legjobbakban!
22/29 A kérdező kommentje:
TE orvos vagy amúgy vagy ne adj Isten a kutyád kigyógyult a limfomából? Áruld már el, hogy miért nincs gyógyszeres kezelés? Nagyon szeretném tudni, mire alapozod ezt a magasan Kvalifikált választ... ???? Rettentő kíváncsivá tettél.. Akkor megmondom az állatorvosainknak, hogy dobják már el a diplomájukat, mert itt a GYIK.on megmondták a tutit. Nincs gyógyszeres kezelés! Na!!! De amúgy én nem olyanok válaszát vártam ám, akiknek közük sem volt ehhez a betegséghez még egy hörcsög formájában sem, hanem olyanoktól, akik hasonlót átéltek és tudnak mesélni pl. a beavatkozás okozta "mellékhatásokról". De amúgy való igaz, hogy én vagyok az OSTOBA, amiért egyáltalán ide nyitottam kérdést és emberi hangnemet, tanácsot vártam el HASONLÓ cipőben járt EMBEREKTŐL. De közben már beléptem a közösségi oldalon kifejezetten erre célra létrehozott csoportokba. És lám lám...ott vannak hasonló kérdések értelmes válaszokkal.
Van rá kezelés, kutyáknál is, és egy jól gyógyítható betegségről van szó.(tapasztalat)
2017. nov. 24. 19:01
24/29 A kérdező kommentje:
Nos nem mindegy, hogy gyógyítható vagy csak kezelhető. Mert én biztos mindent meg tettem volna az Ő érdekében, de az egy év kemóval nekem nem lett volna sem vigasz sem pedig elég, hiszen vele egy egész élet is kevés lenne. A szövettanra sor került és Hála Istenek a kutya nem lyphomás. Hogy mi történt, ami erre utalt és mitől gyulladt be a nyakán a két csomó erre a vizsgálatok még jelenleg is folyamatban vannak szerdán remélhetőleg az utolsó és végre megnyugodhatunk, de az orvosok azt mondják nincs nagy baj és az előzmények is erre utaltak.
Gyógyítható, a legjobban kezelhető rosszindulatú daganat típus.
Véglegesen meg lehet belőle gyógyulni.
2017. nov. 26. 19:46
26/29 A kérdező kommentje:
Amúgy meg olvasgass egy kicsit kedves utolsó, ha már ekkora nagy szakértő vagy. Bár lefogadom neked még kutyád sincs, ha meg van a kötelező oltáson kívül még nem nagyon jártál vele orvosnál. Kedves utolsó előtti Neked pedig köszönöm a biztatást, de mint mondtam már nem érint minket.
"Az átlagos túlélési idő multicentrikus lymphoma esetén a leggyakrabban alkalmazott kemoterápiával kb. 9-13 hónap. A kutyák 50%-a jól van 1 évvel a kezelés elkezdése után is, 20-25%-uk még 2 évvel a betegség megjelenése után is a gazdájával lehet. Ha belegondolunk, hogy 1-2 év egy kutya életében mennyi „életidőnek” számítana nálunk, embereknél, akkor beláthatjuk, hogy érdemes gyógyszeresen kezelni a limfómás kutyákat.
Kemoterápia nélkül az átlagos túlélési idő a leggyakoribb high grade B-sejtes limfómánál rendszerint csupán 4-6 hét."
27/29 A kérdező kommentje:
Nem neked szántam hiszen nem Te voltál az utolsó, de miután eltávolították az igazi utolsó válaszát, ezért olyan mintha neked szántam volna. Pedig nem. Köszi, hogy hozzászóltál.
28/29 A kérdező kommentje:
2 es fel ev, 13 orvos, 3 millió Ft, egy becsi es egy milánói út kellett ahhoz, hogy végül megtudjam mi a valós betegsége a kutyámnak! Mindenkinek azt szeretnem tanácsolni, hogy ha bizonytalan egy diagnózisban, menjen tovább es tovább ha megteheti! Es hallgasson a megérzéseire!
2022. okt. 3. 10:38
Kapcsolódó kérdések: