Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Engedjem a szövettant vagy sem?

Engedjem a szövettant vagy sem?

Figyelt kérdés
6 éves kutyámnak limfóma gyanúját vette fel a citológiai vizsgálat. Holnap megyünk reggel 9-re az Á. H. O. K-ba és itt dilemmázom, hogy engedjem e, hogy mintát vegyenek a csomóból. A kutya olyan jól van, eszik, játszik, olyan mint mindig. Rettegek, hogy ha megbolygatjuk elkezdjük vele leépíteni. És nagyon félek, hogy ha valóban r*k akkor elkezd emiatt burjánzani. Nem tudom mit tegyek. Őt nem kérdezhetem meg, akkora nyomás van rajtam és annyira félek.

2017. nov. 2. 20:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
80%
Ha rosszindulatú, akkor adatsz neki kemot, nem? Ha megindulnak a rossz sejtek a mintavétel miatt - amit erősen kétlek(!!!)- utána a gyógyszeres kezelés (kemoterápia) elpusztítja azokat. Rengeteg embernél is vesznek szövettant, utána kapnak kezelést, és jó esetben évtizedeket élnek még! Egy mintavétel nem fog áttétekhez vezetni. Elavult már az a gondolkodás, hogy ne nyúljunk a rákhoz, mert csak előbb elpatkol az ember. Ne aggódj, és hallgass az orvosokra! Jobbulást a kutyusnak!
2017. nov. 2. 21:38
 12/29 A kérdező kommentje:
#11! Na igen a kemo. Igazából kemoval egy évet írnak erre. De nyilván mellékhatással jár. Nem tudni, hogy reagál rá az állat. Állítólag jobban viselik mint az emberek. Az orvosok közt is megoszlik a vélemény, van aki nem javasolja, mert pont, hogy az immunrendszerét is leépíti, amire viszont nagy szüksége lenne. A mi esetünk nem olyan egyszerű. A citológiai vizsgálatnál vita volt a laborban, hogy gyulladás vagy valóban limfóma. Állítólag, ha az is nagyon kevés sejt utal rá. Éppen ezért félek megpiszkálni. Kemo helyett van gyógyszeres kezelés is. De ez nem olyan egyszerű mint, ahogy egyesek gondolják. Nem arról van szó, hogy nem akarom kezeltetni vagy nem akarom tudni. De egy életvidám kutyát ilyet vizsgálatra vinni borzasztó. Szedi a K9 vitamint, húst eszik zöldséggel. Mined megteszek csak egyszerűen azt nem szeretném, ha nekem köszönhetően egyik pillanatról a másikra elkezdene rosszul lenni. De holnap reggel úgyis kifaggatom a Doktort mindenről. Csak gondoltam, hátha másnak is van tapasztalata. Mert pl. ahonnan a K9-et vettem ott mondta a nő, hogy ha ő újra kezdhetné ő nem bolygatta volna a kutya testét ilyen vizsgálatokkal.
2017. nov. 2. 21:50
 13/29 anonim ***** válasza:
79%
Kezelés nélkül, még a "csoda" k9 vitaminnal is, hamarabb meghal. Ez tuti. Volt daganatos kutyám, nem akartunk műtétet mert már idős volt, egy hónap alatt elment. Ha megműtötték volna, neki is lehetett volna még pár éve, még ha nem is olyan akció dús.
2017. nov. 2. 22:06
 14/29 A kérdező kommentje:
Kedves 13-as. Te most komolyan végig olvastad az összes választ és komolyan úgy gondolod, hogy csak a "csoda" K9-el akarom itthon blindre kezelni? De most komolyan.. Limfóma estében (amennyiben arról beszélünk) évekről nem is beszélhetünk sajnos. Ha már rák miért nem a legszarabb nem igaz? másrészt meg te megvetted neki a "csoda" K9-et vagy miért gondolod, hogy ennyire "csoda". Ez az immunrendszerét kívánja segíteni semmi más. De ha nem daganatos a kutya akkor is lehet neki, adni mert jó dolog. És ezt is a "csoda" orvosok mondták. Így, ha lesz akkora szerencsénk és nem rákról van szó a továbbiakban is venni és adni fogom neki. Tudom, hogy én tettem fel a kérdést, de nem egy fogyatékkal élő vagyok, aki ül otthon néz ki a fejéből és nem csinál semmit.így az arrogáns válaszokra nem tudok másképpen válaszolni. A GYIK-ra is csak azóta regisztráltam mióta ilyen témájú dolgokat olvasok esténként.
2017. nov. 2. 22:16
 15/29 anonim ***** válasza:
10%

"de nem egy fogyatékkal élő vagyok, aki ül otthon néz ki a fejéből és nem csinál semmit"

Pedig annak tűnsz!! Nézd, talán mégis jobb lenne a kutyádnak kezelés nélkül, az ő érdekében. Csórikám :( Na firkálj tovább, még véletlenül se a beteg kutyáddal foglalkozz, károgj tovább ;) További szépeket!

2017. nov. 2. 22:25
 16/29 A kérdező kommentje:
A kutyám kezeltetni fogom, ezen nem kell aggódnod te ostoba majom! Te károgsz nem én. Én nem vagyok rosszindulatú. A kutyám alszik este 22.30 van. Én meg holnapig még jó sok mindent elfogok olvasni, és sok, sok kérdést összeírni, hogy felkészülten menjünk Pestre te gonosz kis görcs. Írd már le, hogy mégis miből tűnök annak? Azért, mert aggódom? A kutyámat a szádra se vedd jellemtelen.
2017. nov. 2. 22:34
 17/29 anonim ***** válasza:
64%

A K9 és a hús zöldséggel nem fogja meggyógyítani.

Ha nem bízol az orvosokban, akkor minek mész oda?

2017. nov. 2. 23:04
 18/29 anonim ***** válasza:
36%

Amúgy milyen gyógyszeres kezelésről írsz?

Limfómát kemoterápiával kezelnek, gyógyítanak, nincs más GYÓGYSZERES kezelés. Limfómánál milyen az, ha nem nyúlnak a nyirokrendszerhez??? Rákot kemoterápiával kezelnek. Pont.

A többi humbug.

2017. nov. 2. 23:08
 19/29 anonim ***** válasza:
85%
Tehát két választásod van: nem csinálsz semmit és elpusztul, vagy csinálsz és lehet, hogy életben marad. Számomra itt nincs kérdés, de ha akarod, vergődj még nyugodtan. Nem akartam eddig ilyen durván fogalmazni, de ez a döntésképtelenség és vergődés már fáj.
2017. nov. 2. 23:37
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Dönts a szövettan mellett. Kezelni csak úgy tudják, ha van diagnózis, diagnózis csak mintavétellel lesz, illetve neked is jobb így, mint bizonytalanságban élni. Az is lehet, hogy kiderül, nem limfóma, hanem valami más. Az meg, hogy így is csak egy éve van még... Volt rákos kutyánk, a megfelelő kezeléssel még egy évet velünk lehetett, azt az egy évet nem adnám semmiért. Ha nem kezeltettük volna, nem lehetett volna egy évet se velünk. Tényleg dönts a vizsgálat mellett.
2017. nov. 3. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!