Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudom leszoktatni a...

Hogyan tudom leszoktatni a kaprásról?

Figyelt kérdés
Van egy befogadott golden retriverünk (tehát nem tudom mennyi idős, kb. 2-3 éves lehet), és egy kölyke. Akárhányszor rászólók, és akárhányszor betemetem utánuk a gödröket, folyamatosan "felássák" a kertet. Pedig árnyék, játék, enni-innivaló mindig van nekik. Megverni pedig nem szeretném.
2010. máj. 30. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Na ezért sz@rik a rászólásra, mert megverni nem szeretnéd. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ténylegesen rütsz, de rászóltál, és?! Mi a következménye, mi a büntetés, ami miatt ugyan mégis abba kéne hagyni a viselkedést?! Úgy nem lehet kutyát nevelni, hogy rászólok, de "jaj, nehogy megbántsam szegény kutya lelkivilágát". Sajnálattal, meg szánalommal nem lehet tanítani. Találj ki valami büntetést, ami kellemtlen a kutyának, (mertha nem kellemtlen, akkor ugye nem büntetés).

Vagy vidd el kutyaiskolába, ha önállóan nem megy a nevelés.

2010. máj. 30. 13:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, bár egy kicsit úgy tűnt, én kaptam dorgálást, mert kérdezni mertem valamit, és még nem megy minden zökkenőmentesen a neveléssel.
2010. máj. 30. 13:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja, és azért fogadtuk be csont soványan, vemhesen, mert az előző gazdája ütötte-verte keményen. Ezért nem akarom verni.
2010. máj. 30. 13:21
 4/6 anonim válasza:
Szia! Nekem is egy befogadott goldenem van ugyan úgy 2-3 éves, ő is egyfolytában kapar. Ma is azt csinálta, rászóltam, rácsaptam a seggére és a heyére küldtem. Lehet, hogy megértte múltkor is ezt csinálta....
2010. máj. 30. 14:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát igen, ha rászólok, ő is a helyére megy, és látom, hogy szégyelli magát, de aztán újra kezdi...

Megpróbálok akkor egy kis fenyítést :(

2010. máj. 30. 20:55
 6/6 anonim válasza:
Az előző vagyok! Igen ha rászólok akkor bemegy a helyére mert tudja, hogy rosszat csinált...de másnap kezdi előről..nemtudom mitcsinálhatnék vele...=/
2010. jún. 2. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!