Vélemények kutya együttalvásról, szinte embernek nézésből?
3 gyerekünk van egy 3 5 és egy 9 éves gyerkőc, nos a párom 1,5hónapja vett egy kölyök Staffit,a gond ezzel az hogy a gyerekekkel nem is foglalkozik csak a kutya se...ét nyaljaha itthon van ,az ágyban alszik vele stb... én ezt abszolút ellenzem !!
Régen mikor nem volt gyerekünk más volt lazább voltam de most tiszta idegroncs nehogy elkapjanak vmit a gyerekek tőle oltva ,féregtelenítve van de akkor is!!😢😢😢
Elég ősszetett a gond elnézést ha kicsit össze vissza irtam!!
Tapasztalatokra vagyok kiváncsi
Köszönöm szépen
Témat befejeztem
Kérdést töröltem
Választ megkaptam
1-es vagyok, azt találtam furának hogy a párod jobban törődik a kutyával mint 3 kisgyerekkel.
Vagy csak az írásod miatt tűnik úgy.
Pszichológus ugyan nem vagyok, de az jól megfigyelhető, hogy aki ennyire zavarosan, hibásan beszél és ír, akinek ennyire nincs önkontrollja és tudatossága, az jellemzően nem is az igazat mondja. Erős túlzásokba esik, sarkít, akár ténylegesen hazudik is. És jelen esetben magadat próbálod a mártír szerepbe rakni minden áron.
Ezek után az egész kérdésnek sok értelmét nem látom. Valószínű, hogy ebből rengeteg dolog nem is úgy van, ahogy te leírod, kedves kérdező. A párod véleményét, oldalát is látni kellene. És eleve nem ártana, ha értelmesebben, ésszerűbben, tisztábban írnál.
Én is osztom egyébként, hogy ennek a kérdésnek a párkapcsolati témában van a helye.
1. családba csak úgy hozunk állatot, ha azzal mindenki egyetért. Nem tudom, hogy a párod megbeszélte-e veled előre, vagy csak beállított a kutyával?
2. tisztán tartott és rendszeresen féregtelenített kutyától semmit sem fognak elkapni a gyerekek. Ettől ne félj.
3. az ágyban alvás: ebben nektek kell megegyezni. Moindkét félnek akarnia kell. Én is eléggé kiakadnék, ha a férjem beengedné a kutyát az ágyunkba, hiszen én ezt nem akarom. A kutya a gyerekszobában alszik a lányunk ágy mellett egy kosárban. Köszöni, jól van.
4. gyerekekkel való foglalkozás: valóban nem szép dolog, hogy csak a kutyával foglalkozik, a gyerekivel nem. Normális esetben egy új jövevény (legyen az kistestvér, kutya, macska) miatt nem foglalkoznak kevesebben a már meglévő gyerekekkel. Viszont egy csomó új, közös programra nyílik lehetőség a kutyával: játék, séta, kirándulás, labdázás stb.
Az természetesen probléma, ha nem foglalkozik a családdal, de a kutya az csak egy tünet. Ez egy párkapcsolati probléma, azt kell megoldani. Elsősorban beszélgetni kellene, kinek mi nem jó, miért nem érzi jól magát, mit szeretne stb.
Egyébként egy kölyökkutyával tényleg rengeteget kell foglalkozni az első hónapokban, hogy normális kutya legyen, ne legyen szívás vele az élet 15 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!