Hogyan neveljem a labradoromat? (most kaptam)
Honnan van? Hogy került hozzád? Volt már kutyád?
Először semmiképp se "szállj rá", hagyd, hogy megismerje az új helyét. Majd ha odamegy hozzád barátkozni,akkor kedveskedhetsz neki.
Mit adsz neki enni?
Így elsőnek a legjobb az lenne, ha vennél neki száraz tápot (ha még nincs).
Innen tudsz rendelni olcsó, de jó minőségű tápot neki, pl. a Brit Premium, amit egyből belinkeltem:
Nagy kiszerelésben kedvező árú, és viszonylag sokáig elég.
A tápok csomagolására rá van írva, hogy mennyit kell adni belőle (feltéve ha tudod a kutya testsúlyát).
Honnan került hozzád amúgy? Keverék vagy fajtatiszta? Csak azért kérdezem, mert a fajtatiszta labradorok súlya 30 kiló körül mozog, ehhez tudnád "mérni" a tápot, ha amúgy nem tudod pontosan, hány kiló a kutyád.
Napi 2-szer vagy 1-szer etesd, lehetőleg mozgatás után. Figyeld a súlyát, alakját, a labradorok elég hízékonyak, ha látod, hogy kikerekedik nagyon, akkor kevesebb kaja kell neki. Majd kitapasztalod. :)
Illetve a kutyasulit én is javaslom, hogy járjatok, ott megtanítanak majd az alapokra (a neveléssel kapcsolatban), a tartással kapcsolatban pedig egy állatorvostól is tudsz akár segítséget kérni. Legjobb lenne elmenni a kutyussal a rendelőbe, de van egy online válaszoló doki is itt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!