Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Husky baba kutyus, hogyan...

Husky baba kutyus, hogyan neveljem helysen kis kortól kezdve?

Figyelt kérdés
Tegnap hoztuk el a 8 hetes szibériai husky babánkat nagyon fontos hogy már kezdetektől fogva jól neveljem mivel nem szeretnék egy rossz csontot. Hogy szoktassam le arról hogy mindet rágjon meg azt sem szeretném ha késöbbiekben vonyítana és hisz mert a szomszédok nem örülnének.tényleg igaz hogy rossz kutyusok és nagyon nehéz őket nevelni ? Utána olvasgattam már a vétel után és teljesen elszontyolódtam hogy nem fogom tudni megnevelni.

2017. aug. 16. 06:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen nem kinézet alapján kellett volna választani. Nagy a mozgásigényük, szökősek, a vonyításról nem lehet leszoktatni, makacs, falkakutya ezért nem érdemes kint tartani. Vidd kutyaoviba, aztán suliba. És legközelebb a vásárlás előtt nézz utána a fajtának.
2017. aug. 16. 06:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
hát talán nem a vásárlás után kellett volna elkezdeni tájékozódni, hanem még előtte... -.- Iratkozz be vele kutyaoviba/kutyasuliba, ott majd elmagyaráznak mindent.
2017. aug. 16. 06:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi alapján választottad ezt a fajtát, ha nem is ismerted, hanem csak a vétel után olvastál utána?

Nem rossz kutyusok, hanem nem cukimuki kedvencnek valók. Arra valók, amire kitenyésztették őket: munkára.

Következetesen kell nevelni, de ez minden kutyára igaz.

Ezenkívül, fokozatosan hozzászoktatva, el kell kezdeni majd sportolni vele. Míg kölyök, addig kutyaovi, majd engedelmes tanfolyam, szocializáció. Ha felnőtt, akkor lehet kezdeni célzottan futtatni is, fokozatosan emelve a távot napi 10-20 km-re. Természetesen főleg hűvös, hideg időben, nem kánikulában!

Akkor nem fog rombolni, vonyítani, szökni feleslegesen, ha kellően el van fárasztva.

Ivartalanítani javasolt mindenképpen majd.

2017. aug. 16. 09:48
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

Amikor mr a szuleidnak is sok lesz, hogy nem nevelted es le se mozgatod kelloen akkor ahelyett, hogy megkotitek irj nekik. www.szanhuzoalapitvany.hu

Sajnalom, hogy ennyire divat lett szanhuzot tartani, mikor a nevelesuk egy mar tapasztalt kutyatarton is kifoghat, a mozgaigenyuk pedig kulon eletvitelt igenyel.

2017. aug. 16. 10:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Kinek jut eszébe kutyavásárlás után utánaolvasni a fajtának??? Rettentően felelőtlen vagy, már ebből látszik hogy nem neked való ez a fajta. Gondolom nem kennelből tenyésztőtől hoztad, mert ő nem adott volna ilyen tájékozatlan embernek kutyát, így az a lehetőség se áll fent hogy visszavidd a tenyésztőnek.

Amint megvan az összes kölyök oltása irány a kutyaovi, addig pedig minden létezőt igyekezz elolvasni a fajtáról és nem elszontyolodni kell hogy ilyen hülye voltál (bocsánat a kifejezésért de erre nem tudok mást mondani) hanem vállalni hogy magadhoz vetted ezt a fajta kutyát és kielégíteni az igényeit. Nem tudom hogy sportolsz-e, de a jövőben biztos hogy fogsz, úgyhogy fel kell készülj rá te is hogy ezt biztosítsd a kutyának. Vonyításról nem lehet lenevelni, ez a fajta jellegzetessége. Makacs kutya, ezért fontos hogy kezdetektől fogva te legyél a főnök és következetesen neveld, ha egyszer tiltasz neki valamit másnap ne engedd meg, harmadnap pedig ne tiltsd újra.

2017. aug. 16. 11:38
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Semmiképpen sem fogom kikötni , a mozgás alap hiszen én és a tesóm is a rendőrtisztire készül és oda elengedhetetlen a futás. Megválni sem fogok tőle hiszen megvettem és vállalom érte a felelősséget. Csupán tanácsokat vártam hátha esetleg van valakinek valami tapasztalata hogy mit hogy kéne ami ennél a fajtánál jobban beválik.
2017. aug. 16. 13:13
 7/11 A kérdező kommentje:
Kutya oviba menni fog amint megkapta minden oltását és elég idős lesz hozzá.
2017. aug. 16. 13:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédomban van egy husky, elég makacs de a gazdája ért hozzá. A huskyk nem nagyon ugatnak, inkább vonyítanak. A szomszéd kutya általában akkor, ha nincsenek otthon, és szerencsére nem olyan gyakran. Minden baba kutya rág, ki fogja nőni.Nekem most 15 hónapos nagytestű kutyám van, és még mindig van hogy rág, de most már csak unalomból, ha dolgoznom kell, és egyre ritkábban.Nagyon sok türelem, kell a kis kutyákhoz, én anno sokszor elgondolkodtam, hogy mi a fenéért kellett, de most már egyre jobb egyre ügyesebb, és örülök hogy felnőtt, azt hittem sose lesz vége a kölyökkornak.Viszont úgy neveltem ahogy én akartam.Járunk minden hétvégén suliba, ez sokat segített nekem első kutya lévén, és minden nap sétálunk gyakorlunk labdázunk. Kitartást!Ui: Mikor harapdálta a kezem, akkor én egyből olyan játékot nyomtam a szájába amit rághatott, ha ez nem vált be egyszerűen feljajdultam és otthagytam míg meg nem nyugodott. A lényeg minden kutyánál a következetesség, ha valamit megtiltasz neki azt örökre megtiltod, nincs olyan hogy most lehet holnap nem. Ha meg vannak az oltásai akkor viheted sétálni, suliba, addig meg fontos hogy szoktasd hozzá otthon.Rakd rá a nyakörvet, és tereld el játékkal a figyelmét, hamar meg fogja szokni.Ha ez meg van, akkor csatold rá a pórázt és engedd el hagy húzza maga után, de ezt csak rövid ideig egyre növelve az időt.Ha ez is meg van akkor fogd is meg és pl.juti falattal hívd magadhoz, a lényeg hogy ne feszüljön a póráz,mindig csak rövid idővel kezd el és told ki fokozatosan...Az egyedülléthez is úgy szoktasd hogy mondjuk ő kint van, kint hagyod, te bemész.Kijössz egyből...utána vársz addig míg csendben nem lesz, és ha csend van akkor egyből kimész és megdicséred....és itt is növelve az időt.Kitartást! Sok türelem! Ne keseredj el, én rengetegszer el voltam, és még csak most kezd érni be a rengeteg belefeccölt energia gyümölcse, és megéri!
2017. aug. 16. 14:13
 9/11 anonim ***** válasza:
76%

Csak pár szó:

-kutyaovi

-kutyasuli

-legközelebb olvass utána

-A kiskutya nem baba, mert nem ember... és ezt a fajtát nem is ölebnek tenyésztették, hogy babaként kezeljük...

2017. aug. 17. 15:58
 10/11 A kérdező kommentje:
Utolsó elnézést ha megbántottalak a szó használatommal de azért remélem jól fogsz aludni. A kérdésemet rosszul fogalmaztam meg nem kell a fejem felett pálcát törni.Elötte is volt fajtaismeretem csak első nap mindenki rám ilyesztett. Át értékeltem és át is gondoltam és teljesen jó helyen lesz itt. Ha értelmes választ szeretnél itthagyni akkor a kérdés első felére fókuszálj vagy pörgess tovább. Köszönöm a hasznos válaszokat.
2017. aug. 17. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!