Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tettél volna hasonló...

Mit tettél volna hasonló helyzetben? Így döntöttél volna?

Figyelt kérdés

Lenne egy 5 éves 2 éve befogadott kutyád akinek mindene megvan szeretet, foglalkozás, kaja, nasi, játék stb.

De a drága kutya gondolna egyet egyik este és átmenne a szomszédhoz csemegézni, nem ám háityúkot hanem valami gogadrága dísztyúkot.

A szomszéd persze követeli rajtad a 170!!! Ezer forintot vagy azt, hogy tüntesd el a kutyát.

A kutya a sintértelepre kerül hétfőn. Hogy döntöttél volna. Mit tettél volna. Persze nincs 170 ezer forintod. Csak 3 gyereked és hiteled...

2017. okt. 21. 09:06
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

A kérdező kommentje:

Hitelre hitelt meg hitelt? Azt biztos nem. Van elég hitel.

Amúgy nem rólam van szó, csak családtagról. A kerítést sem a szomszéd, sem ők nem akarják megcsinálni. Tavaly volt megcsinálva és nem tudják hogy ment át a kutya mert nem egy 20 ezres kerítés. Meg eddig nem tudott átmenni soha.

Unokatesómék. Itt laknak az utcában látom mennyit foglalkoznak vele...nem keveset.

2017. okt. 21. 10:08
 12/27 anonim ***** válasza:
97%

Erre csak annyit tudok mondani hogy igen, vigyék el a kutyát. Igen, egy új, szerető gazdához, aki foglalkozik vele és felelősséget vállal érte. Hirdessék meg a neten, keressék meg a menhelyet akitől örökbe fogadták (egyébként megjegyzem hogy ilyenkor van örökbefogadási szerződés és ha azt ilyen formán megszegik még a menhely is beperelheti őket és jó eséllyel nyerne is, újabb pénzbüntetés vagy más is).

Az ilyen embernek nem való kutya. Ha elviszik attól kifizetettnek számít a pénz? Azt úgy megsúgom, hogy tartok díszbaromfit (no nem azt a méregdrága fajtát) de azért ahhoz egy telepnyit kéne leölni egy drágább fajtából is hogy ekkora kár keletkezzen. Egy drága baromfit pedig atombiztos helyen kéne tartani. A szomszédnak mi bizonyítja hogy ennyi volt a csirkék ára?

És az nem gyanús neked hogy követeli a pénzt, de ha elviszik a kutyát nem kell a pénzt csak tűnjön el a kutya. Tudod mire megy itt ki a játék? Hogy eltűnjön a kutya, valószínűleg erre játszik végig azért talál ki ilyen ultimátumokat hogy ne legyen más választás.

2017. okt. 21. 10:45
 13/27 anonim ***** válasza:
22%
El ne kezdjük már ismeretlenül a szomszédot b..gatni, mit tehet ő arról, hogy kinyírták a madarát? Igen, vannak ilyen drága madarak, most ez miben más, mint százezreket fizetni egy kutyáért?
2017. okt. 21. 11:33
 14/27 anonim ***** válasza:
97%
Nekem ugyanolyan fontos családtag a kutyám mint a gyerek. Lehet megdöbbenni.
2017. okt. 21. 11:45
 15/27 anonim ***** válasza:
Adják menhelyre a kutyát. Csak eze után soha többet semmilyen állatot ne tartsanak! Ezek szerint a feltételek sem megfelelőek, a felelősség tudat egy az egyben hiányzik és még pénzük sincs rá. Egyértelmű, hogy ők nem alkalmasak ekkora feladatra.
2017. okt. 21. 12:38
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem mutat papírt róla,hogy valóban annyi volt a tyúk addig biztos ki nem fizetném.

De ha mutat róla papírt elmondanám neki,hogy nem állok úgy anyagilag de havonta x összeget adok míg ki nem lesz fizetve az ára.

De hogy a kutyámat ez miatt sintértelepre vigyem az teljesen kizárt.

De amúgy meg ha szarul él a család minek a 3 gyerek és 1 kutya????

Úgy bírom mikor siránkoznak az emberek,de megelőzni a bajt az nem.

Ha vannak gyerekeim de nem állunk úgy anyagilag nem fogadok örökbe egy kutyát. Ha pedig előbb votl meg a kutya és netán csak a 3. gyerek most született akkor nem kellett volna bevállalni,amíg ilyen szarul áll a család.

Nekem is van ismerősöm aki most szült egy 3. gyereket albérletbe úgy hogy a férjének hol van munkája hol nincs, ő takarítgatott de abból is alig éltek meg, de a 3.gyerek nagyon fontos volt. Akár hányszor össze futok vele siránkozik és qurvára nem tudom sajnálni egy felnőtt ember tudja vállalni a felelősséget ennyi. Mondtam hogy mostmár 1,5 éves a gyerek adja be bölcsibe,hogy eltudjon menni mellette dolgozni,de arra persze lusta. Akkor ez van nyomorogjanak. Bár a nagyobbik lánya az velem egy idős,külön is lakik párjával már egy ideje.

2017. okt. 21. 14:03
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerek után jár családi pótlék, meg adókedvezmény meg minden anyám kínja. Plusz remek kifogás, hogy ne kelljen dolgozni mennie. A sopánkodás persze megy (Y)

2017. okt. 21. 14:33
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé sántít a sztori.

Nem értem, hogy a károsult szomszédot hogyan kárpótolja az a veszteségéért, hogy megszabadulnak a kutyától. Ha tényleg 170,000 Ft-ot ért volna az a tyúk, akkor biztos nem érné be ennyivel a szomszéd, hogy csak eltüntetik a kutyát. Szerintem egy dísztyúk sem ilyen drága, és a szomszéd szándékosan mondott ilyen irreálisan nagy összeget, azért, mert sejti, hogy úgysem tudnák kifizetni, őt pedig valójában a kutya zavarja, tőle akar megszabadulni. Lehet, hogy idegesíti őt az ugatás, vagy netán már máskor is átszökött hozzá a kutya.

Egy biztos, én sosem szabadulnék meg a kutyámtól ilyesmi miatt, és ha a rokonaid tényleg szeretik a kutyát, akkor ők sem tennének így. Persze nem is fizetnék ennyi pénzt a szomszédnak egy tyúkért, még ha meg is engedhetném magamnak. Egy kisebb összeget kárpótlásként felajánlanék a szomszédnak az okozott kárért (pl. pár ezer forintot), aztán vagy elfogadja, vagy nem. Esetleg utána néznék, hogy mennyibe kerül egy ilyen tyúk. De vételi papír nélkül a 170-et nem tudná rajtam behajtatni, és arra sem kényszeríthet hogy a kutyámtól szabaduljak meg. Nem tudom, a rokonodék miért engednek a zsarolásnak. A legtöbb, amit a szomszéd tehet, hogy esetleg ha nem elégszik meg a felajánlott kárpótlási összeggel, akkor feljelentheti őket rongálásért. De szerintem még ha bukják is a pert, akkor sem 170ezret kellene kifizetniük a szomszédnak kártérítésként.

2017. okt. 21. 18:25
 19/27 pptomi ***** válasza:
82%

Ha gondot okozna a létfenntartásban a 3 gyerek mellé még egy kutyát is tartani, akkor nem lenne kutyám. Jól tartott kutya nem kis pénzbe kerül havonta.

Nálunk fontos szerepet tölt be a kutya, bármilyen furcsa is lehet másoknak, de nem mérem pénzbeli értékre, ahogy senki mást a családomban. A kutyám élete nem eladó semmi pénzért.

Ha lenne egy komolyabb betegsége a kutyának(aminek a kezeléséhez bőven kevés ekkora összeg), akkor szintén a sintérnél kötne ki gyógykezelés helyett?

Hogyan döntöttem volna? Ha nincs pénzem kutyára, nem tartok kutyát.

2017. okt. 21. 18:32
 20/27 anonim ***** válasza:
64%
#18 Egyszerűen röhej, hogy látatlanban megkérdőjelezitek a szomszéd sztoriját, szánalmas gyökerek vagytok. Lehet, hogy nem igaz, nem arról van szó, de _nem tudsz az egészről semmit bakker_. Ezek után tényleg kinézem belőled, hogy nem fizetnéd ki az általad okozott kárt akkor se, ha tényleg annyi lenne. Merthogy szerinted hülyeség meg mittudomén. Van félmilliós dísztyúk is, btw. Na, hogy szerinted hülyesèg, az a te dolgod, a szomszéd szerint meg biztos kutyára hülyeség költeni és erre nem, mert neki meg ez a hobbija. Van, aki vasútmodellezésre költ milliókat és van, aki bélyegekre, az ő dolga. Természetesen támassza alá valamivel, hogy ennyit ért az állat, ez így normális, nem bemondásra megy a dolog, de ez nem egyenlő azzal, hogy ismeretlenül megvádolsz egy embert azzal, hogy össze-vissza hazudozik.
2017. okt. 21. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!