Sellolany kérdése:
Egy 6 hónapos kutya mennyit bír kirándulni?
Figyelt kérdés
Szerintetek egy meghatározhatatlan fajtájú, menhelyi kutyus mennyit bír gyalogolni erdőben? Kb. 6 hónapos, 15 kg.2017. okt. 19. 23:56
2/7 Jégrém válasza:
Hát max megálltok kicsit vigyél kaját piát neki
3/7 anonim válasza:
Kb ugyanaz a kategória, mintha megkérdeznéd, hogy egy tizennégy éves milyen hosszú túrát bír. Függ a kondíciójától, felépítésétől, termetétől, meg még ezer más dologtól.
Magyarul: próbáld ki és megtudod. Ha nem bírja, megálltok, kaja, víz legyen nálad.
4/7 anonim válasza:
Nálunk a ridgeback ismerős 5 hónapos kölyök 16 kilométert jött, volt benne szintemelkedő is. Simán bírta, ő volt az egyik legaktívabb.
5/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 1,5 éves korukig nem jó terhelni őket, az ízületek miatt. De lehet hogy csak nagytestű kölyköknél van így, ezt jó lenne megkérdezni előbb, mielőtt hozzá kezdenétek.
6/7 anonim válasza:
Igazából nem az a kérdés, hogy mennyit bír, mert a kutya megy akkor is ha már hullafáradt, mivel nem akar lemaradni a gazdáitól. Ráadásul az erdőben az új szagoktól, élményektől ő is izgatottabb. Nagyon könnyű így túlerőltetni, anélkül hogy észrevennéd. Amennyi egészséges neki, az pár km könnyű terepen, kényelmes tempóban, pihenőkkel. Majd 1 éves kor felett fokozatosan lehet jobban terhelni.
7/7 anonim válasza:
Fél évesen a rotim 20km-et simán ment. Igaz sokat szoktunk sétálni tehát szokta de kiránduláson alig birtam menni utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!