Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vennétek 15 kg-s tápot, ha...

Vennétek 15 kg-s tápot, ha csak egy kutyátok lenne?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy szeretnék jó minőségű tápot adni a kutyusomnak.1 éves Labrador, 30-35 kg-s. Ha nagy mennyiségben venném a tápot, úgy jobban megéri, de nem tudom, hogy a 15 kiló táp eláll e addig, amíg a kutya teljesen meg nem eszi? Táptartók, ilyesmi? Vagy nem érdemes ekkora mennyiséget venni?
2010. máj. 29. 17:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is jártam már úgy, hogy megvettem a nagy kiszerelést egyből, de aztán nem vált be, így kidobott pénz volt. Szóval először mindenképp kis kiszerelést vegyél kóstolónak.

Én a zsákban tartom a tápot, de mindig visszahajtom a zsákot, hogy ne kapjon levegőt a táp. Maximum annyi szokott lenni, hogy a vége egy picikét szárazabb, nem olyan zsíros tapintású, de ez nem befolyásol semmit, nyugodtan megeheteti a kutya, ettől még nem romlik meg, csak szárazabb lesz, mint egyébként.

2010. máj. 29. 19:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A kis kiszereléssel csak annyi a baj, hogy sokan jártak úgy, a kutya befalta, aztán rendeltek nagyobbal és azt már nem akarta annyira a kutya. Bár ez szerintem a gazda hibája, mert jól etetett kutya nem válogat.
2010. máj. 29. 20:39
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi is úgy jártunk,mint az utolsó válaszoló írja.

Megkeményítem a szívem,veszek 15 kg tápot,eszi/nem eszi,nem kap mást,ha éhes,megeszi,ha nem ,éhen marad.

Egy csomó tápból vettem kis kiszerelést próbából,nagyobb rész ment ki a menhelyre.Nem vagyok milliomos,nincs pazarolni való pénzem.Én sem eszek minden nap rántott húst,van,hogy zsros kenyér jut,az s jó,ha nincs más.

2010. máj. 29. 21:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Plusz azért is jó, ha úgy neveled a kutyád, hogy ne válogasson, mert így ha nem eszik, azonnal tudni fogod, hogy valami baja van, beteg...
2010. máj. 29. 21:52
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

Ez igazából nem nevelés kérdése.

Csak egy részbél ha mondjuk már picinek hagyta válogatni a jószágot,akkor igen itt van a baj,pl nem evett meg egy tápot jó akkor a másikat adta,de azt se ette és a gazda addig próbálkozott még megtalálta a legjobbat akkor igen-válogatós lett a kutya,de attól még nevelt lehet (báár).

De egy megnevelt kutyánál is előfordul,hogy nem eszi meg a tápot,ezért is ajánlottam elöszőr kiskiszerelésben.

De ha véletlen ígyse ennéd meg és nincs szíved kidobni odaadhatod egy menhelynek,de ha erre sincs szíved (bár ezt nem érteném...) akkor vegyél egy jól bevállt tápot és abba adagold bele a másik tápot,mondjuk ez se ajánlott,mert hasmenést okozhat,de gondolom nem egy:

Acana után Morzsit veszel vagy forditva,mert azt biztos ne keverd össze.Ne inkább hagyd ezt a keverést :D

2010. máj. 30. 07:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is írtam a válogatást meg a nevelést. Jó, persze, nem válogat a kutyám, de egyetlen egyszer volt olyan, hogy tényleg olyan volt a táp, ami egyszerűen annyira nem ízlett neki, bár erre a tápra elég sok kutyás mondta, hogy hiába nem kapott mást a kutya, az övék sem ette meg. Trovet volt amúgy ez a bizonyos, végül egy menhelyen végezte. Egyébként bármi másról van szó, nem válogat és ez nevelésen múlt.

Igazad van a váltásban és a hasmenéses dologban, ha minőségben túl nagy különbség van két táp között, valószínűleg nem lesz egyszerű az átmenet, tök mindegy, hogy Acanát váltasz Chappy-re vagy fordítva, valószínű hasmenés lesz belőle.

2010. máj. 30. 10:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Én 18 kilós Acanát veszek a kutyámnak, több mint fél évig elég. Sokkal jobban megéri így, olcsóbb is és nem lesz semmi baja!
2010. máj. 30. 13:29
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 kutyám van, különböző tápokat esznek, mert az egyik 2 éves, a másik 3 hónapos. A nagynak simán megveszem a 25 kilót egyszerre, a kicsinek meg a 17.5 kilósat. Bőven eláll, és jobban megéri.
2010. máj. 30. 14:51
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb sok választ. Hát én dog chow-t szeretnék venni, kölyökkorában juniort kapott belőle, és most a Dog Chow Adult-ot szeretném neki adni. A kölyöktápot nagyon szerette, de akkor lehet, hogy a felnőttből előbb kérek "mintát" :)

Azért gondolkodtam a netes rendelésen, mert így olcsóbb, mint pl. egy Fressnapf-ban.

Amúgy az enyém is válogatós, pedig kiskorában imádott enni. Most viszont elég visszafogottan kajál. Azt hittem, hogy túl van etetve, de mindig betartjuk az ajánlott mennyiséget. Mondjuk amikor húzta a száját a tápra, kevertünk hozzá házikosztot, lehet ez volt a baj.

Köszi még egyszer a tippeket, ötleteket, sokat segítettetek!

2010. máj. 31. 11:58
 20/20 A kérdező kommentje:

Most nézelődtem neten, miért van az, hogy ugyanaz a márkájú, típusú és kiszerelésű táp más-más áron van egyes oldalakon???

[link]

[link]

[link]

Az első link a legolcsóbb, az utolsó a legdrágább...

2010. máj. 31. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!