Ajánlanátok nekem a belga malinoist?
Tök jó olvasni, hogy ilyen lelkes vagy. Csak így tovább. Nálam itthon, egy mali meg egy border collie van. Én is azt javaslom, hogy tanulj, tanulj, tanulj...
El kell először döntened, hogy sportot választasz, vagy fajtát.
Ha az agility vonalban szeretnél elindulni, akkor én inkább a Bordert javaslom. Ha az ipo vonalban szeretnél elindulni akkor inkább a mali.
De ha borderrel mész ipora, vagy malival agilityra akkor sincs semmi gond,bár akkor a nagyonprofi versenyeket felejtsd el. Egy a lényeg hogy CSINÁLD.
Válaszolva a kérdésedre is, a mali egy elég érdekes fajta,amennyire kemény(-nek tűnik)kb ugyanannyira érzékeny is. Meg kell találni az egyensúlyt a képzés közben, mert könnyű elrontani. Viszont aki megtanul maliul, hihetetlen jó társat kap maga mellé.
Két tanácsot még ha elfogadsz. Akkor olyan kutyaoktatót keresel, aki ért a fajtához.(A régi német típusú, nyakörvrángatós,büntetésen alapuló képzés megöli a malit lelkileg). A másik, hogy csak szűrt szülőkkel rendelkezőt, keress, és vigyázz a csípőjére nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!