Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ficam meddig tart?

Ficam meddig tart?

Figyelt kérdés
Szombaton játék (futás) közben megbicsaklott a kutyám lába, rosszul lépett. Vasárnap reggel picit sántikált, de 1-2 óra múlva ugyanúgy szaladgált, mint korábban. Hétfőn szintén. Ma reggel egyértelműen nem állt rá a lábára, amikor felébredt. Amikor kijött az ólból, odaugrált hozzám, csóvált, a hátán hempergett, amikor simogattam, pacsit is akart adni, ahogy reggelente szoktuk, de nem áll rá a lábára. A kapuhoz viszont kikísért, szaladt utánam, akkor letette a lábát és gyorsan futott, ahogy szokott. Délután, munka után orvoshoz viszem. Történt már valakinek hasonló a kutyájával? Kezelhető? Meddig tartott? Tudom, hogy délután a doki elmond majd mindent, megvizsgálja, de mégis.

2017. okt. 17. 08:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha tényleg "csak" ficam, akkor néhány hét alatt rendbe fog jönni. :) Addig érdemes hideg vizes borogatást tenni rá, illetve figyelni, hogy ne erőltesse meg magát. Sajnos ilyenkor előfordulhat szalagszakadás is, de a mi állatorvosunk szerint olyankor egyáltalán nem áll a lábára a kutyus, annyira fáj neki. Ezt ha jól tudom műtéttel simán helyre tudják hozni. Persze nem kell a legrosszabbra gondolni, de ha esetleg mégis megtörténik, akkor ne aggódj, mert ez jól gyógyítható. Valószínűleg kap majd fájdalomcsillapítót, talán valamilyen kötést is a lábára. Jobbulást a kutyusnak, majd írd meg mi volt. :)
2017. okt. 17. 10:43
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Az előző kutyámmal nem történt ilyen, azért vagyok tanácstalan és aggódó, és nincs tapasztalatom arról sem, hogy egy ficam meddig tart/tarthat.

Délután az orvos okosabb lesz, csak az ember ilyen, mindent előbb és jobban akar tudni..:)

2017. okt. 17. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!