Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt olyan aki régebb óta...

Van itt olyan aki régebb óta foglalkozik illetve tart Amstaff kutyát? Mesélnétek róla pár dolgot?

Figyelt kérdés

Nagyon érdeklődők az Amstaff fajta iránt. Sokat olvastam már utána. Nem súlyat huzatni akarom és nem is versenyekre, hanem egy jó társként, egy jó barátnak :-)

Illetve most melyiket ajánljátok? Amstaff vagy Pit? Mire kell nagyon odafigyelni. Ha vennék majd akkor mindenképpen törzs könyveset? Kan, szuka? Kinek milyen és első tulajdonosokat is meghallgatok, mert nagyon érdekel! :-) előre is köszi.

2017. jún. 5. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Nekunk menhely elol lett elhozva egy staffi 5 hónaposan. 1,5 eves ivartalanított szuka. Szerencsétlen el volt hanyagolva, semmit se tanitottak neki, nem voltak szabályok, amihez kedve volt azt csinalt es ott ahol o akarta. Hozzánk került, megakarta mutatni hogy o a kemeny... Sok foglalkozassal tanítással sikerult ezt visszaszorítani nala. Mé van hogy meg most is keménykedik de raszolunk es észreveszi magat. Mas kutyákkal jol kijön, a gyerekek es az idősek abszolút kedvencek. Mindig mindenkinek orul, kiveve annak aki rászolgált vagy neki nagyon gyanus. Jártunk vele 3/4 evet kutyasuliba heti 2x, mellette nagyon sokat viszem/ vittem setalni. Alomszepen labmellett sétál, járda vegen szóra leül, néha van mikor "bekattan" es akkor a bicikliseket motorosokat meg a buszokat csesztetni akarja. Nagyon jol vigyáz a házra, miota nalunk van senki se áll meg csak ugy beszélgetni vagy szemetelni vagy kutyával hogy idepiszkitson a zsebcirkalo. Mikor hazajövünk mindig túláradó boldogság fogad minket iromeben ugrál es csipked, de ahogy idosodik egyre jobban hagyja el szerencsere. Tokeletesen felvette az eletstilusunkat, este 10-11 korul elalszik reggel 7-8 között kikel elmegy elvégezni a dolgat a kertbe rohan vissza es vegigalussza a napot, mikor jovunk haza var minket egy fáradhatatlan engeriabomba. Estenkent nagyon igényli a kozos jatszast. A szeretet kipreseli az emberből ha nem kapott eleget, lépcsőn ülve olbemaszik. Nagyon figyel az egesz családra, ha túrázni megyunk Mindenkit be kell varni. Az állatorvos a lieblingje. Nagyon szeret kocsiban utazni, a gazda a mindene. A viharra es a tuzijatekra nem érzékeny, de ha az emberek verekednek kiabálnak azt rogton jelzi hangos morgassal es ugatassal. (olimpián birkozast néztünk ott is előjött) Rossz tulajdonságai nem jottek nagyon elo, bar nagyon bosszúálló. Ha nem johet de o akarna, akkor valamit tönkretesz addig mi nem vagyunk otthon. Meg szokne ha tehetne, 1x megerezte milyen jo buli es azota ebbol akar sportot uzni, ezen meg dolgozunk. Asni nem as, a viragok is jol megmaradtak, nem taposta ki... Összességében jo hogy elhoztuk nagyon hamar tanul es szeret is. Egy igazi izmos túlméretezett öleb a kutyam. Nem tudom mennyire segit neked. Es igazabol aut hittem nehezebb lesz egy ilyen önfejű akaratos bunkó kutyával mint amilyen volt de ezt levetkozte nagyon jol. A legtöbbet én foglalkozok vele es tanitom, hugom bátyám szuleim inkabb a séta es a jatek reszet élvezik, de nem is baj. Mindenkire hallgat a kutya es nem tanítanak neki semmitse ugy hogy bekavarjon. 15/L
2017. jún. 5. 18:34
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
1es voltam. Az kimaradt hogy 99%ban kovetkezetes/ek vagyok/vagyunk. A mienk nem egy gazdas, mindenkire hallgat. Es a mienk kinti benti kutya. Bar a 15 fok alatt fázik 20 fok felett döglődik. Szegeny nem egyszeru neki. A vízhez meg mindig nem sikerult szoktatni, de most nyáron tervben van. Es a mienk csak hobbiból van, húzatni se es orzo vedozni se visszük.
2017. jún. 5. 18:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Várok még válaszokat! :)
2017. jún. 6. 07:38
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

dajkakutyáknak hívják őket, mert imádják a gyerekeket és a családot.

Viszont iszonyatosan sok energiájuk van, szóval foglalkozni kell vele. Sokat.

És amit mindig elfelejtenek az emberek: NEM a gyerked. Ez egy kutya. Meg kell tanulnia, hogy TE vagy az úr, és nem az van, amit ő akar.

Ha te vagy az alfa, akkor nem lesz gondod vele. ha olyan hülye vagy, mint sajnos egyre többen, hogy "jajjszegényicipicijajj" akkor le fogja tojni, hogy mit akarsz, és már csakazértis szét fogja szedni az akármit, amit épp a szájába vesz.

De ez minden kutyára érvényes. (kivéve a dajkakutyás rész :P )

Nekem most van a második ilyenem, tünemény.

2017. jún. 16. 18:26
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :)))
2017. jún. 16. 20:11
 6/7 anonim válasza:
100%

Lassan egy éve vagyok egy kan staffi tulajdonosa. Imádom őt de rendesen fel is adta a leckét. Első kutyás vagyok, ráadásul elég fiatal szóval rengeteget fejlődtem mellette mind határozottságban, következetességben (és fizikálisan is. :D) Nagyjából 2-3 hónapos korában került hozzám, tenyésztőtől. A törzskönyvre nem volt igényem, nem hiszem, hogy egy darab papírtól értékesebb lesz a kutyám, számomra elég volt, hogy tudtam hogy a szülei tökéletesen egészségesek és remek körülmények között vannak tartva, nem arra megy ki a dolog, hogy a lehető legtöbbet elljen a szuka stb. Amikor kicsi volt sokszor el voltam szontyolodva, hogy nem hallgat rám, rossz majd végül sikerült átlendülni a holtponton és már mondhatni teljes a harmónia. Sokkal nyugodtabb a testvéreinél (ők is a közelben vannak, gyakran látogatjuk őket) kerítésen keresztül szeret nagyfiút játszani, de ha talál egy olyan kutyát aki hozzá hasonlóan nyugis, játékos az udvaron már tökéletesen elvannak. Emberek felé nem agresszív, inkább kicsit bizalmatlan mindenkivel az első találkozásnál, főleg a férfiakkal, nem is mindenkinek engedi a simogatást, csak azoknak akiket napi szinten lát vagy akitől elhoztam őt kölyök korában, neki mindig nagyon örül ha meglátogatja.

A helyedben csak akkor vállalnám be, ha erős kezű gazdi vagy, meg tudod húzni neki a határokat különben a fejedre nő. Ha nem lett volna mellettem segítség én is eléggé benne lennék a slamasztikában. Ahogy én tapasztalom a szukák hisztisebbek, de bújósabbak is a kanok pedig inkább olyan "főnökök".

2017. júl. 12. 11:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi utolsó :)
2017. júl. 12. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!