Van itt olyan aki régebb óta foglalkozik illetve tart Amstaff kutyát? Mesélnétek róla pár dolgot?
Nagyon érdeklődők az Amstaff fajta iránt. Sokat olvastam már utána. Nem súlyat huzatni akarom és nem is versenyekre, hanem egy jó társként, egy jó barátnak :-)
Illetve most melyiket ajánljátok? Amstaff vagy Pit? Mire kell nagyon odafigyelni. Ha vennék majd akkor mindenképpen törzs könyveset? Kan, szuka? Kinek milyen és első tulajdonosokat is meghallgatok, mert nagyon érdekel! :-) előre is köszi.
dajkakutyáknak hívják őket, mert imádják a gyerekeket és a családot.
Viszont iszonyatosan sok energiájuk van, szóval foglalkozni kell vele. Sokat.
És amit mindig elfelejtenek az emberek: NEM a gyerked. Ez egy kutya. Meg kell tanulnia, hogy TE vagy az úr, és nem az van, amit ő akar.
Ha te vagy az alfa, akkor nem lesz gondod vele. ha olyan hülye vagy, mint sajnos egyre többen, hogy "jajjszegényicipicijajj" akkor le fogja tojni, hogy mit akarsz, és már csakazértis szét fogja szedni az akármit, amit épp a szájába vesz.
De ez minden kutyára érvényes. (kivéve a dajkakutyás rész :P )
Nekem most van a második ilyenem, tünemény.
Lassan egy éve vagyok egy kan staffi tulajdonosa. Imádom őt de rendesen fel is adta a leckét. Első kutyás vagyok, ráadásul elég fiatal szóval rengeteget fejlődtem mellette mind határozottságban, következetességben (és fizikálisan is. :D) Nagyjából 2-3 hónapos korában került hozzám, tenyésztőtől. A törzskönyvre nem volt igényem, nem hiszem, hogy egy darab papírtól értékesebb lesz a kutyám, számomra elég volt, hogy tudtam hogy a szülei tökéletesen egészségesek és remek körülmények között vannak tartva, nem arra megy ki a dolog, hogy a lehető legtöbbet elljen a szuka stb. Amikor kicsi volt sokszor el voltam szontyolodva, hogy nem hallgat rám, rossz majd végül sikerült átlendülni a holtponton és már mondhatni teljes a harmónia. Sokkal nyugodtabb a testvéreinél (ők is a közelben vannak, gyakran látogatjuk őket) kerítésen keresztül szeret nagyfiút játszani, de ha talál egy olyan kutyát aki hozzá hasonlóan nyugis, játékos az udvaron már tökéletesen elvannak. Emberek felé nem agresszív, inkább kicsit bizalmatlan mindenkivel az első találkozásnál, főleg a férfiakkal, nem is mindenkinek engedi a simogatást, csak azoknak akiket napi szinten lát vagy akitől elhoztam őt kölyök korában, neki mindig nagyon örül ha meglátogatja.
A helyedben csak akkor vállalnám be, ha erős kezű gazdi vagy, meg tudod húzni neki a határokat különben a fejedre nő. Ha nem lett volna mellettem segítség én is eléggé benne lennék a slamasztikában. Ahogy én tapasztalom a szukák hisztisebbek, de bújósabbak is a kanok pedig inkább olyan "főnökök".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!