Szerintem kevés kutyámnak az a tápmennyiség (Chicopee) ami a zsákra van írva, mit tegyek?
Figyelt kérdés
3 hónapos hovawartom van, napi háromszor kap ennyi a súlyának és a korának megfelelő adagot, de úgy látom hogy elég kevés neki és szerintem éhes is. Mit adjak a táp mellé és mennyit?
Válaszotokat előre is köszönöm.
2010. máj. 29. 13:52
1/8 anonim 

válasza:

Adj neki több tápot. Ez komolyan ilyen bonyolult hogy itt kell megkérdezni? Ami rá van írva az nem szentírás.
Amúgy a legtöbb kutya mindig éhes és az nem jelent semmit. Inkább azt nézd vékony-e.
2/8 anonim 

válasza:

Szerintem meg nem kell a kutyát hízlalni, hacsak nem akarsz szalonnát csinálni belőle. Majd ha látod, hogy nem nő, hanem fogy, akkor kell növelni a táp mennyiségét.
3/8 anonim 

válasza:

marha egyszerű...mivel 3 hónapos, napi 3 szor kap még enni, kirakod a napi adag 1/2-át minden kajálásnál ill. egy kicsit többet, mint a napi 1/3-a, 20 perc múlva elveszed...ha marad belőle, akkor elég neki, ami a zsákra van írva.
4/8 anonim válasza:
A 2. hozzászólóval értek egyet. Ha többet adsz neki, mint amennyi a zsákra van írva, csak azt éred el, hogy elhízik.
5/8 anonim 

válasza:

14:41 a 3. vagyok: nem feltétlen hízik el a kutya...a zsákon az átlagos testmozgást végző kutyák átlagos mennyiségű kajája van, ami egy napi 6-8 órát sétáló ebnek pl. már lehet kevés...nem kell grammra pontosan betartani, ami a zsákra van írva, az csak irányadó, az a lényeg, hogy a kutya tartsa a súlyát ( mivel kölyökről van szó itt ugye a normális fejlődés a lényeg) és egészséges legyen...
6/8 anonim 

válasza:

Nagyon vigyázz, ő nagy testű kutya lesz, azzal, ha túleteted, gyorsíthatod a fejlődési ütemet, de ezzel egyben könnyen okozhatsz neki csontfejlődési rendellenességet (vagyis diszpláziát). Egy kölyök inkább legyen vékony, mint kövér, mert azzal piszok könnyen tönkre lehet tenni az ízületeit. Az meg teljesen normális egy kölyöknél (sőt, nem csak kölyöknél), hogy megpróbál kaját kunyizni. Az én kutyáim is úgy vannak vele, hogy: nincs az a rakott szekér, amelyikre nem fér legalább egy lapáttal.... Ha annyit kapnának enni, amennyit ők akarnának, akkor 1 hónapon belül vágósúlyban lennének. Ne emeld az adagot, mindig csak annyira, hogy a normál testsúlyát tartsa. Vagyis, akkor emelj, ha kezd egy kicsit sovány lenni. Nagy hiba, ha a kondíciója helyett az étvágya határozza meg a kaja mennyiséget.
7/8 anonim 

válasza:

Egy kicsivel adhatsz neki többet, de szerintem felesleges!!
A száraztáp egyik sajátossága, hogy a kutya szomjas lesz, iszik rá. Nedvesség hatására a táp megduzzad a gyomorban. Így ha többet adsz neki, túletetheted!!
8/8 A kérdező kommentje:
A hovawart mellett van egy 2 hónapos labradorom is és ha a korát és a súlyát nézem akkor a zsákra irt adag 70 g, ezzel szemben mondjuk a hill's nél több mint 200 g. ezért keveslem a 70g-t. elvileg a hill's az jobb táp és kevesbbet kell adni.Akkor most mit csináljak?
2010. jún. 8. 16:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!