Mi a teendő ilyenkor?
A 7 hónapos kölyök kutyám nem egy egyszerű eset... Van egy előszobánt, és az ő helye nem ott van, hanem az ajtón kívül, viszont, ha megpróbáljuk kiküldeni, akkor bevet minden trükköt, hogy bent maradhasson. Amíg aranyos, még szódával elmegy a dolog, de ha megfogom a nyakörvét, és megpróbálom úgy kitessékelni, rám morog, amit én nem tolerálok. A saját kutyám csak ne morogjon rám... Sose vertem el, nem bántottam, és nem is szeretném. Gyakoroltuk vele, hogy kiküldjük, és megdicsérjük. A gyakorlat során jól teljesít mindig, meg utána még egy ideig hajlandó is engedelmeskedni, de van, hogy kb rájön az 5 perc, és akkor begorombul, ami nagyon nagy gond, és még idejében szeretném erről lenevelni. Már megkerestem a problémával egy szakembert, de vele még egy hét van a találkozóig.
Tudtok valami jó tanácsot adni? Azért csinál így, mert nem tisztel eléggé?
Ha rád morog, te mit csinálsz? Elengeded? Vagy megbünteted? Ráhagyod ezt a viselkedést? A leírtak alapján mégis tolerálod a morgást, agressziót, hisz nem tiltod le erről véglefesen. Miért?
Egyrészt fel kéne állítani azt a szabályt, hogy engedély nélkül nem mehet be az előszobába, akkor sem, ha nyitva van az ajtó. Ez kapuszabály, talán ez megy. Másrészt a kiküldést nem próbálni kell, hanem megcsinálni. Én kizavarnám, kihajítanám akkor, ha elsőre magától nem megy ki. Aztán visszahívnám, megint kiküldeném, megint visszahívnám, kiküldeném, stb. Míg első szóra nem sprintel ki.
Nálam is úgy jöhet be, hogy beengedem, mindössze annyi, hogy van, amikor ki kell tessékelnem, és az problémás.
#6-os, neked biztos elgurult a gyógyszered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!