Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek legyen kutyám?

Szerintetek legyen kutyám?

Figyelt kérdés
32 éves vagyok, most költöztem kertesházba és régóta szeretnék kutyát, de úgy érzem, hogy nem vagyok annyira elhivatott, hogy fagyban-melegben-esőben napi 2 órát sétáljak vele és emellett agyilag is fárasszam. Egyedül élek, a szüleim 150km-re laknak tőlem és havonta egyszer megyek meglátogatni őket (vasárnap, egész nap). Olyankor itthon kéne maradnia mivel ők panelban laknak és örülnének neki. Ha nem megyek oda, akkor hétvégente a barátaimmal vagyok. Emellett napi 8 órában dolgozok + összesen 1 óra az út és 3 naponta főzök ami mindennel együtt 3 óra + járok jógázni és kardiozni heti 5-ször összesen. Úgy érzem, hogy emellett az életvitel mellett nem jutna mindig időm rá, hiába lenne kinti-benti attól félek, hogy unatkozna és úgy meg nem szeretném bevállalni, hogy nem teszem maximálisan boldoggá. Emellett a fő okom ami miatt szerintem nem lenne alkalmas az időpont erre az az, hogy pár éven belül gyereket szeretnék és félek, hogyha megszületne a kicsi még ennyi időm sem lenne rá és akkor az neki sem és nekem sem jó. Mit javasoltok? :(
2017. okt. 8. 18:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szép gondolat, de pont az időhiány a problémája a saját kutyussal is.

2017. okt. 9. 08:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Dolgoznod kell, hogy legyen pénzed a kutyára. Sok mindenki dolgozik és van kutyája egy időben, plusz van mellette élete is. Én csak azt szeretném kérdezni, mikor lesz ennél több szabadidőd? Család, gyerek mellett végképp nem lesz. Egyedül élsz, nincs gyerek, nem kell naponta főznöd még. Lesz kutyád, ha nyugdíjas leszel?

Igazából hozzáállás kérdése. Neked a hozzáállásod a rossz, így valóban NE legyen kutyád. Nem is akarsz igazán, mert akkor találnál rá időt és energiát.

2017. okt. 9. 14:22
 13/17 A kérdező kommentje:
Ezt most nem mentegetőzésből mondom hanem csak tényként: szerintem azért rossz a hozzáállásom, mert eddig sosem volt időm magamra. Az egyetemen rengeteget tanultam, utána külföldön dolgoztam és örültem, hogy enni, dolgozni, aludni van időm. Most, hogy visszajöttem, van szabadidőm és meg szeretném osztani valakivel, de még nem állok készen arra, hogy egy ilyen nagy döntést meghozzak. Elvégre nem 2-3 évről van szó, hanem 10-15ről. De remélem, hogy majd a "szabadság" és a gyerek után lesz egy kiskutyám, mert már nagyon hiányzik, hogy legyen...mindigis szerettem az állatokat
2017. okt. 10. 02:19
 14/17 anonim ***** válasza:
Ezért legyen kutya helyett egy "könnyebben" tartható háziállatod. A kisrágcsálók is sok szeretetet tudnak adni, és a havonta egy napot kibírják, ha teszel be nekik elegendő ételt, szénát és vizet.
2017. okt. 10. 07:28
 15/17 anonim ***** válasza:

12-es voltam. Én teljesen megértem, ezért is írtam, hogy most ne legyen kutyád, nem bántásból! Látszik, hogy bizonytalan vagy. Én kívánom, hogy eljöjjön a megfelelő alkalom:) Nekem úgy tűnik majd 30 év után most jött el, tudom milyen a bizonytalanság + a kutya utáni vágyakozás keveréke.

Van egy cicám, akit nagyon imádok. Esetleg arra nem gondoltál? Nagyon sok szeretetet tudnak adni, viszont sokkal több mellette a szabadidő, mint egy kutyus mellett, de mégis vár valaki otthon, hozzád bújik, szeret.

2017. okt. 10. 08:47
 16/17 A kérdező kommentje:
De gondoltam, szerintem szét is nézek majd a menhelyeken:)
2017. okt. 10. 14:25
 17/17 anonim ***** válasza:
2017. okt. 12. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!